Το Γερμανικό Sputnik μίλησε με τον Ερίκ ντα Ντάνκεν, τον Ελβετό ερευνητή και συγγραφέα της συγκλονιστικής ταινίας “Μνήμες του μέλλοντος” και δεκάδες βιβλία με τις καλύτερες πωλήσεις που διακηρύσσουν τις υποθέσεις των αρχαίων αστροναυτών.

Ο Von Däniken εξέθεσε τη δική του θεωρία της εξωγήινης επιρροής στην πρώιμη ανθρώπινη κουλτούρα. Είπε επίσης στον Sputnik την πληροφόρηση σχετικά με τα συμφέροντα και τις υπηρεσίες ασφαλείας που έλαβαν στο έργο του.

Η βασική ιδέα της θεωρίας μου είναι η ίδια όπως ήταν πριν από δεκαετίες – χιλιάδες χρόνια πριν, οι αλλοδαποί επισκέφθηκαν τη γη. Οι πρόγονοί μας που ζούσαν κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Πίστευαν ότι οι εξωγήινοι ήταν θεοί. Αλλά οι θεοί δεν υπάρχουν και οι πρόγονοί μας δεν το γνώριζαν.

Erich von Däniken
ερευνητής, συγγραφέας

«Σε αυτή την αρχαία εποχή, οι λεγόμενοι« θεοί »έδρασαν όπως οι εθνολόγοι σήμερα, μελετούσαν μερικές φυλές, έμαθαν μερικές γλώσσες και έδωσαν κάποιες συμβουλές, και έπειτα κάλεσαν να αποχαιρετίσουν υπόσχονται να επιστρέψουν κάποια μέρα. να επιστρέψει έγινε μέρος κάθε κουλτούρας και θρησκείας μέχρι τις μέρες μας. “
«Δεν ξέρουμε πότε θα ξαναγυρίσουν, κανείς δεν ξέρει, ίσως, είναι ήδη ανάμεσα μας …»

ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩΠώς να εντοπίσετε τη διαφορά ανάμεσα στην πρωτόγονη θρησκεία και τους υποθετικούς αλλοδαπούς; Έδωσαν πληροφορίες. ειδικότερα έδωσαν επιστημονικές πληροφορίες που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν όσοι ζούσαν κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής.

Για παράδειγμα, υπάρχει το βιβλίο του Enoch. Ο Ένοχ, ο έβδομος πατριάρχης από τον Αδάμ, ελήφθη από τον Θεό, σύμφωνα με τη θρησκευτική ερμηνεία. Αλλά είμαι βέβαιος ότι μεταφέρθηκε σε ένα ξένο πλοίο όπου έμαθε τη γλώσσα του και έλαβε γνώση για το φεγγάρι, τις φάσεις του κλπ. Πρόκειται για επιστημονικές πληροφορίες. Δεν πρόκειται για πρωτόγονες θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αυτή είναι η διαφορά.

“Οι συζητήσεις είναι πάντα τέλειες.Όσον αφορά το πεδίο έρευνας μου, έχω περισσότερες γνώσεις σχετικά με το έργο μου από ό, τι οι αντίπαλοί μου έχουν.Δεν κατηγορώ κανέναν.Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να αγνοηθούν.Το πρόβλημα είναι να το εξηγήσω αν και”
Οι ιδέες του Von Däniken έχουν συχνά επικριθεί ως ψευδοεπιστημονικές, αλλά δήλωσε ότι αισθάνεται θετική σε οποιαδήποτε κριτική.

Ένα από τα βιβλία μου αφορούσε τους ανθρώπους των Μάγια και τα δύο διαφορετικά ημερολόγιά τους, το ένα με 365 ημέρες και το άλλο το 260 ημέρες. Ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Βόννης, ειδικός στη μελέτη των Μάγια, μου είπε ότι υπάρχει μια ζώνη αστεροειδών μεταξύ του Άρη και του Δία. Εάν υπήρχε ένας πλανήτης [εκεί] σήμερα η ηλιακή επανάσταση θα χρειαζόταν ακριβώς 260 ημέρες. Αλλά μου είπε να μην αναφέρω ότι αυτή ήταν η ιδέα του.

Erich von Däniken :Υπάρχουν άνθρωποι με εμφυτεύματα. Φυσικά, υπάρχει το ερώτημα τι θα μπορούσε να είναι. Ποιος μελέτησε αυτό το φαινόμενο; Φυσικά, έχει μελετηθεί, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτά τα εμφυτεύματα. Αυτή είναι η περίπτωση. Οι άνθρωποι έρχονται σε μένα και λένε ότι η κυβέρνηση τους έστειλε. Με ρωτούν για τα ονόματα αυτών με τα οποία συναντήθηκα. Αλλά δεν το κάνω αυτό.
Ο Von Däniken δήλωσε ότι σήμερα πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν συλληφθεί από αλλοδαπούς, αλλά στο παρελθόν γελούσε για τέτοιους ισχυρισμούς μέχρι που συναντήθηκε με τον καθηγητή Dr. John Mack, έναν νικητή του βραβείου Pulitzer από τις ΗΠΑ και τον καθηγητή του Harvard .

Ο Mack του είπε: “Κύριε Von Däniken, μισώ να παρακολουθώ, αλλά δεν μπορεί να είναι άλλος τρόπος.”
Ο Von Däniken τον ρώτησε: “Γιατί; Όλες αυτές οι ξένες ιστορίες απαγωγής είναι ανοησίες.”
Αλλά ο καθηγητής είπε: “Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι επειδή έχουμε βρει εμφυτεύματα.”

Αναπαραγωγή της ζωγραφικής “Ατλαντίς” (1979) από τον καλλιτέχνη Βλαντιμίρ Σμίρνοφ © Φωτογραφία: Σπούτνικ, Ιγκόρ Μπόικο
Von Däniken για την Ατλαντίδα και τη Λεμουρία:

Όσο για τη Λεμουρία, αυτή η ιστορία είναι μια παλιά μυθιστοριογραφία και δεν υπάρχει τίποτα για συζήτηση. Η Ατλαντίδα αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε μερικά έργα του Πλάτωνα. Αυτή η ιστορία φαίνεται αυθεντική, διότι παρέχει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του λιμανιού και του αριθμού των πλοίων στο στόλο του. Πιστεύω ότι η ύπαρξη της Ατλαντίδας ήταν δυνατή. Αν υπήρχε, θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί από τον Ποσειδώνα, έναν θεό, δηλαδή από έναν εξωγήινο. Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση ακούγεται πειστική.

ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ;

“Όχι,… αν επιστρέψουν στη γη θα μας βοηθήσουν να κάνουμε κάποιο είδος εξελικτικού άλματος. Αυτό που είμαστε τώρα είναι το προϊόν της εξέλιξης, αλλά ο πλανήτης μας δεν υπήρξε ποτέ ένα απομονωμένο σύστημα και υπήρξαν κάποιες εξωγήινες εισβολές στο παρελθόν. , αυτό μας λένε τα αρχαία βιβλία, “είπε ο Von Däniken.

Aiolos Greko
ΠΗΓΗ

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *