Για τον τραγουδιστή, αλλά και τον άνθρωπο Καζαντζίδη θα διαβάσετε πολλά και θα βρείτε ακόμα περισσότερα στο Google. Εμείς θα γράψουμε για τον οπαδό της ΑΕΚ Καζαντζίδη, αυτόν που λίγο έλειψε να της στερήσει το πρώτο μεγάλο αστέρι της στη δεκαετία του ΄60, τον Μίμη Παπαϊωάννου, αλλά κι αυτόν που τον παρότρυνε να επιστρέψει στην ΑΕΚ.

O Στέλιος Καζαντζίδης, ο δημοσιογράφος Πάνος Γεραμάνης και ο Μίμης Παπαϊωάννου στις πρόβες ενός τραγουδιού
Όλα άρχισαν από ένα φιλικό της Ενωσης στα εγκαίνια του χλοοτάπητα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 12 Μαΐου 1965. Αντίπαλος ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Το ματς έγινε, τελείωσε 3-3 και σχεδόν τυχαία ο Μίμης Παπαϊωάννου ανακάλυψε ότι η «βασίλισσα» ήρθε στην Ελλάδα για να τον δει και να τον πάρει στη Μαδρίτη.
Δείτε χορταστικά στιγμιότυπα από τον αγώνα εκείνο. Περιγράφουν, ο ηθοποιός Σταύρος Ξενίδης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Βελαχουτάκος

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν είχε πει τίποτα για την σούπερ προσφορά των 4,5 εκ. δρχ, ασύλληπτο ρεκόρ για την εποχή εκείνη και το πριμ υπογραφής που έφθανε τις 750.000 δρχ για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που έπαιρνε 11 χιλιάρικα τον μήνα και εθεωρείτο πολύ καλά αμειβόμενος!
Ο Παπαϊωάννου ζήτησε από τη διοίκηση της Ενωσης να του δοθεί ένα δάνειο που έφθανε τις 100.000 δρχ για να ξεκινήσει κάποια δουλειά ή να τον δώσουν στη Ρεάλ. Η ΑΕΚ δέχτηκε το πρώτο γιατί φοβόταν το δεύτερο. Όμως οι συζητήσεις στα διαδικαστικά κόλλησαν.
Κουβέντα στη κουβέντα έφθασε Οκτώβριος και το οικονομικό θέμα δεν είχε λυθεί. Ο Καζαντζίδης τότε πρότεινε στον Παπαϊωάννου να τον ακολουθήσει στη τουρνέ στη Γερμανία. Κι αυτός είχε απογοητευτεί από την Ελλάδα. Στα μαγαζιά που τραγουδούσε πήγαιναν οι νεόπλουτοι που έσπαγαν πιάτα κι έκαιγαν χιλιάρικα. Τότε είπε «στοπ» στις νυχτερινές εμφανίσεις.
Του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου ο Καζαντζίδης, η Μαρινέλλα, ο Παπαϊωάννου και ο νεαρός σολίστ του μπουζουκιού και εκκολαπτόμενος συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος έφευγαν από τον σταθμό Λαρίσης με τρένο για τη Γερμανία.
Ο κόσμος αποθέωνε τους Ελληνες τραγουδιστής και τον Παπαϊωάννου. Όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες της εποχής κάποιοι οπαδοί της ομάδας τον αποδοκίμασαν για την απόφασή του να την εγκαταλείψει για χάρη του τραγουδιού. Όμως και ο ίδιος ο Μίμης αισθανόταν άσχημα. Η νύχτα ποτέ δεν του άρεσε. Ο κόσμος της επίσης. Προτιμούσε το χειροκρότημα της εξέδρας σε κάποιο γκολ ή μια προσποίηση παρά αυτό του νυχτερινού κέντρου σε κάποιο ρεφρέν ενός σουξέ.
Κάποια μέρα ο Καζαντζίδης του είπε:
Γύρνα στην ΑΕΚ. Υποφέρεις. Αυτός είναι ο προορισμός σου.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1965, στις 16 Δεκεμβρίου ο Παπαϊωάννου ήταν πίσω στην πατρίδα και στην ομάδα του. Με δύο μόλις προπονήσεις και παρά το μεγάλο διάστημα αποχής έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό κι ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Πέτυχε μάλιστα και γκολ στο εμφαντικό 3-0 της ΑΕΚ.
Το ποδόσφαιρο ξανακέρδιζε τον άσο του και το τραγούδι δεν στερήθηκε τον ερμηνευτή που ήταν δημοφιλής, αλλά δεν θα έφθανε ποτέ στην κορυφή. Παρ’ όλα αυτά ο Παπαϊωάννου συνέχισε να τραγουδά, γύρισε κάποιους δίσκους κι αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο που τόσο αγάπησε.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης που τραγουδούσε τον πόνο και την λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού αφουγκράστηκε τον πόνο του φίλου του και του έδειξε τον σωστό δρόμο.
Πόντιος ο Στέλιος θα έχει τον δικό του χώρο στο νέο «σπίτι» της Ενωσης. Τα προσωπικά του αντικείμενα η γυναίκα του Βάσω θα τα δωρίσει σε αυτό για να θυμίζουν σε όλους το πέρασμά του από τον τόπο αυτό, αλλά και την αγάπη του για την ΑΕΚ.
Ο Ύμνος της ΑΕΚ από τον Μίμη Παπαϊωάννου από εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου

Και η αυθεντική εκτέλεση

πηγη https://retrosport.wordpress.com

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *