Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχουν κατακλύσει οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι για το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής.

Πάνω από 300 τρακτέρ μπήκαν στη Λεωφόρο Νίκης και στόχος τους είναι να φτάσουν έξω από την νότια πύλη της ΔΕΘ για το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο ενόψει της Agrotica.

ad
https://www.facebook.com/reel/741452864714856

Όπως αναφέρει το ThessToday, στην κεφαλή η διαμαρτυρόμενοι με μαύρες σημαίες, ενώ φέρουν ένα φέρετρο, στέλνοντας το μήνυμα πως ο πρωτογενής τομέας πεθαίνει μέρα με τη μέρα.

Οι αγρότες επιθυμούν να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκφράζοντας τα ζητήματα του κλάδου τους.

Στην πορεία θα συμμετάσχουν αγρότες από τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Πέλλα, την Πιερία, το Κιλκίς και την Ημαθία.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είναι προγραμματισμένο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Agrotica, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Οι δύο νέες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παύση της αγρανάπαυσης.

Εχθές, πάντως, ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε αγρότες της Βόνιτσας δεσμεύτηκε για δύο νέες παρεμβάσεις. Η πρώτη αφορά το κόστος ενέργειας, «το οποίο θέλουμε να μειώσουμε περισσότερο», όπως είπε. Η δεύτερη έχει να κάνει με το κόστος κίνησης για το οποίο εξετάζεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ για περίπου 300 χιλιάδες αγρότες, όπως έγινε και το 2023.
πηγη

Από xiromeropress