Μόλις τα σταφύλια κόβονταν από τα κλήματα και έμπαιναν στα κοφίνια, τότε τα φόρτωναν στα γαϊδουράκια και γρήγορα έπαιρναν το δρόμο για το πατητήρι.
Εδώ βλέπουμε το άλεσμα των σταφυλιών να γίνεται με χειροκίνητη αλέστρα η οποία βρισκόταν πάνω από ένα μεγάλο πιθάρι όπου μέσα έπεφτε ο μούστος.
Όμορφα πράγματα, απλά, βαλμένα μέσα στη ζωή των ανθρώπων της Ελληνικής υπαίθρου και στην Ελληνική παράδοση δημιουργώντας αισθήματα και συναισθήματα που έδιναν νόημα και χρώμα στη ζωή, αλλά που τώρα έγιναν δυστυχώς λήθη……






ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *