Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου , με σπουδές στη Ζυρίχη της Ελβετίας , και πλήθος εφευρέσεων στο ενεργητικό του , μερικές από τις οποίες συνέβαλαν στην αλλαγή της έκβασης της Παγκόσμιας Ιστορίας .
Μεταξύ άλλων κατασκεύασε τον “ Ραδιοπυροσωλήνα ” , που “ εφευρέθηκε ” από τους Αμερικανούς οκτώ χρόνια αργότερα ! Διατύπωσε πρώτος τις θεωρίες της “ Φθίνουσας Εντροπίας του Σύμπαντος ” και της “ Διαδικασίας Πολλαπλών Διαδοχικών Μικροεκρήξεων ” . Επίσης ανακάλυψε νέα φαινόμενα των ηλεκτρομαγνητικών μικροκυμάτων , θεωρείται πατέρας του συστήματος “ H ” που υπήρξε η βασική αρχή των κατευθυνόμενων πυραύλων , και επινόησε τον απορροφομικρομετρικό ζυγό .
Η εφεύρεση του όμως που άλλαξε την Παγκόσμια Ιστορία , ήταν το πρώτο Ελληνικό Ραντάρ εμβέλειας 130 χιλιομέτρων , το 1936…. , αρκετά χρόνια δηλαδή πριν οι Άγγλοι το ανακοινώσουν επίσημα !
Το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού , έκανε επίσημες επιτυχημένες δοκιμές το 1937 , και έκτοτε ακολούθησε ένας υπόγειος “ πόλεμος ” κατασκόπων , που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την “ κλοπή ” τελικά της πατέντας από τους Συμμάχους .
Το 1969 οι Άγγλοι έστω και ετεροχρονισμένα , τίμησαν τον Σαντορίνη , αφού προηγουμένως το είχαν πράξει και άλλες χώρες . Μετά την αναγνώριση πολλών Πανεπιστημίων και ιδρυμάτων του εξωτερικού , για την πατρότητα της σπουδαίας αυτής εφεύρεσης , οι Βρετανοί εμμένουν στην εκδοχή της διπλής εφεύρεσης , που έδωσε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στη μάχη των Συμμάχων κατά του Άξονα !
Κωνσταντίνος Ζαΐμης
thesecretgreece.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *