Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία με τον κορονοϊό – Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη” και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Απαγορεύεται η μετακίνηση του πληθυσμού – θα περιοριστεί σε όλη την χώρα. Η Ιταλία μετρά εκατοντάδες νεκρούς από τον κορονοϊό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει “Κόκκινη Ζώνη” και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν στην Λομβαρδία, στο Βένετο και στην Εμίλια Ρομάνια, στο εξής θα εφαρμόζονται σε όλη την χώρα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται “εγώ μένω σπίτι”», πρόσθεσε. «Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε. Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α’ Εθνικής.

Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Η Ιταλία μετρά εκατοντάδες νεκρούς – Σε καραντίνα όλη η χώρα λόγω κορονοϊού
Η Ιταλία συνεχίζει να βρίσκεται στο έλεος του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί τη Δευτέρα έφθασαν τους 463, δηλαδή 97 σε ένα εικοσιτετράωρο (366 την Κυριακή).

Τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 7.985, δηλαδή 1.598 παραπάνω συγκριτικά με την Κυριακή, ενώ 724 άτομα έχουν αναρρώσει.

Η καραντίνα η οποία έχει επιβληθεί στην Ιταλία, αφορά ολόκληρες τις επαρχίες και όχι μόνο τις ομώνυμες πόλεις.

Αυτό σημαίνει ότι τίθενται σε καραντίνα περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι που μένουν σε:

Μόντενα
Πάρμα
Πλακεντία (Πιατσέντζα)
Ρέτζο-Εμίλια
Ρίμινι
Πέζαρο-Ουρμπίνο ( Πεσάρο ε Ουρμπίνο)
Βενετία
Πάδοβα
Τρεβίζο
Άστι
Αλεξάνδρεια
Νοβάρα
Βερμπάνο-Κούζιο-Όσολα
Βερτσέλλι

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στόχος της απόφασης είναι να μην παρακινούνται, ιδίως οι νέοι, με ειδικές προσφορές, να πηγαίνουν για σκι, έως ότου τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα παραταθεί τουλάχιστο μέχρι τις 3 Απριλίου. Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε ότι σε όλες τις φυλακές της χώρας θα αποσταλούν εκατό χιλιάδες χάρτινες μάσκες.

Οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων,μετά τις 27, συνολικά, εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές, ζητούν από την κυβέρνηση να ευνοήσει, στις περιπτώσεις που το επιτρέπουν, τον κατ΄οίκον περιορισμό των κρατουμένων.

Μετά από δυο εβδομάδες, ο 38χρονος Ματία, από την περιοχή του Κοντόνιο, άρχισε να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Πρόκειται για τον «ασθενή ένα», ο οποίος είχε μεταδώσει τον ιό σε περίπου δεκαπέντε ανθρώπους.

Από xiromeropress