Σε κύκλο αποσύνθεσης έχουν περιέλθει εδώ και πολλά  χρόνια ορισμένα τοιχία αντιστήριξης  του δρόμου που περνά μέσα από το χωριό στη Παπαδάτου Ξηρόμερου

Όπως αποτυπώνεται στο σημερινό φωτορεπορτάζ, πρόκειται για μικρά πέτρινα και λιθόχτιστα τοιχία, τμήματα των οποίων έχουν υποχωρήσει και παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης.

Η αποκατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα επιβεβλημένη ,αφού αυτά συγκρατούν τον δρόμο και τον οριοθετούν, και  ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος κυρίως τις βραδινές ώρες από απευκταία σύγκρουση με διαλυμένο τμήμα τους.

Προς επίρρωσιν της ανησυχίας  θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός σε όλα τα σημεία του δρόμου, με αποτέλεσμα τμήματα των τοιχίων που έχουν καταστραφεί να βρίσκονται πάνω σε στροφές και να αποτελούν “παγίδα” για διερχόμενους οδηγούς.

Ας πράξουν οι αρμόδιοι τα δέοντα…

Έως τότε για  την ασφάλειά τους  οι οδηγοί καλό είναι να μετακινούνται με προσοχή και με μειωμένη ταχύτητα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε κάποιο άλλο σημείο του δρόμου που υπήρχε σοβαρό  πρόβλημα με το τοιχίο αντιστήριξης παρεμβηκε ο δήμος Ξηρομέρου κατασκευάζοντας τοιχίο αντιστήριξης από τσιμεντόλιθους όπως  φαίνεται και στις ακόλουθες φώτο: 

 

 

Από xiromeropress