Τζον Γουέιν, 1959

«Πιστεύω πως για όλους εμάς που φωτογραφίζουμε διάσημους, κάποια στιγμή βρίσκουμε μια μούσα. Από την πλευρά των “μοντέλων”, βρίσκουν ανθρώπους που τους αρέσουν και νιώθουν άνετα να φωτογραφηθούν. Αλλά επίσης τους επιτρέπουν να μπουν στις ζωές τους. Αυτό είναι πεντακάθαρο στην περίπτωση του Τζον Χάμιλτον. Υπάρχει στις φωτογραφίες του μια οικειότητα και μια παιχνιδιάρικη διάθεση.»
Κάπως έτσι περιγράφει ο Τίμοθι Γουάιτ, φωτογράφος και ο ίδιος, αλλά και συνδιοργανωτής της έκθεσης «Hollywood Cool», το ειδικό με τις φωτογραφίες του Τζον Χάμιλτον, ενός από τους διασημότερους φωτογράφους του Χόλιγουντ, ο οποίος ξεκίνησε δουλεύοντας σε περιοδικά και το 1956 εισέβαλε μέσα στην καρδιά του Χόλιγουντ φωτογραφίζοντας τα γυρίσματα του «The Searchers» του Τζον Φορντ με τον Τζον Γουέιν. Μέσα στα πλούσια χρόνια εργασίας του, ο Χάμιλτον φωτογράφησε περίπου 77 γυρίσματα ταινιών, πολλά από αυτά με τον Τζον Γουέιν.
Δείτε παρακάτω ένα δείγμα από τις σπάνιες φωτογραφίες του – με σύσσωμο το κλασικό Χόλιγουντ στις πιο ανεπιτήδευτες στιγμές του:
Tζέιν Μάνσφιλντ, 1960

Ελίζαμπεθ Τέιλορ, 1949

Κλιντ Ιστγουντ, 1958

Μπριζίτ Μπαρντό, 1964

Νάταλι Γουντ, 1955

Ντιν Μάρτιν, 1966

Πολ Νιούμαν, 1958

Ρίτσαρντ Γκιρ, 1978

Στιβ ΜακΚουίν, 1966

Τζον Γουέιν, 1959

πηγη //flix.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *