Έχεις βρεθεί ποτέ σε σπηλιά παραμονή των Χριστουγέννων; Ούτε και εμείς! Σαν πας στην Κρήτη όμως τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, μπορείς να το ζήσεις! Ψάξε λοιπόν για τη σπηλιά του Άϊ Γιάννη στα Χανιά και ζήσε μία σίγουρα μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.
Η παράδοση κάθε χρόνο οδηγεί τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής αλλά και τους κτηνοτρόφους που προσφέρουν τα ζώα τους για την φάτνη του Χρηστού στο σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη, στη «Μαραθοκεφάλα» Κολυμβαρίου. Το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη βρίσκεται κοντά στη σημερινή Μαραθοκεφάλα της κοινότητας Σπηλιάς Κολυμβαρίου, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα από την αρκουδοσπηλιά και λίγο ψηλότερα από την κοίτη του φαραγγιού. Είναι και αυτό παλαιά κοίτη ποταμού με συνολικό μήκος περίπου 135 μέτρα σε μορφή οριζόντιας γαλαρίας. Έχει πλούσιο διάκοσμο σε πολλά σημεία με μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης που είναι μάλλον και ο ιδρυτής της Μονής Καθολικού, της παλιότερης ίσως μονής της Κρήτης (6ος – 7ος αιώνας μX), ασκήτευε στην περιοχή ζώντας γυμνός και περιφερόμενος σαν το αγρίμι μέσα στα βράχια. Προσευχήθηκε, χτύπησε με το ραβδί του τον βράχο κι από τότε αναβλύζει νερό. Ένας κυνηγός τον χτύπησε κατά λάθος, περνώντας τον για κάποιο ζώο, και εκείνος λίγο πριν πεθάνει, ζήτησε από τον κυνηγό να τον μεταφέρει μέσα στο σπήλαιο. Έτσι λέγεται πως βρέθηκαν τα οστά του σε εκείνο το σημείο στο βάθος της σπηλιάς
topoi kai tropoi

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *