Του Άρη Δημόπουλου

Πρόκειται για έναν από τους αέναους στόχους της ανθρωπότητας. Η εύρεση του ελιξιρίου της νεότητας εικάζεται πως βρέθηκε πλέον από τους επιστήμονες, κηρύσσοντας την απαρχή μιας νέας εποχής για τον άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πώς να αναμορφώνουν παλιά ανθρώπινα κύτταρα μέσω της αναζωογόνησης. Κατά πολλούς πρόκειται για μία ανακάλυψη-σταθμός που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γερνούν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Exeter και του Πανεπιστημίου του Brighton διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν “γερασμένα” κύτταρα, κύτταρα δηλαδή που είχαν σταματήσει τον φυσικό κύκλο ανάπτυξής τους, επανενεργοποιώντας τις διαδικασίες πολλαπλασιασμού τους..

Το πείραμα απέδειξε πως τα αναζωογονημένα αυτά κύτταρα δεν φαίνονται μόνο νεότερα, αλλά συμπεριφέρονται και σαν νεότερα.

“Αυτά τα “γέρικα” κύτταρα έμοιαζαν με νεαρά κύτταρα. Ήταν κάτι μαγικό “, δήλωσε η ερευνητής Dr. Eva Latorre που συμμετείχε στο εν λόγω πείραμα, προσθέτοντας:

“Επανέλαβα τα πειράματα αρκετές φορές και σε κάθε περίπτωση τα κύτταρα αναζωογονήθηκαν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη από τις συνέπειες και τις δυνατότητες αυτής της έρευνας”.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γερνάμε, με την ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα επηρεαστούν λιγότερο και με πολύ μεγαλύτερη επιβράδυνση από τον εκφυλισμό που έρχεται με την φυσική γήρανση του ανθρώπινου σώματος.

Αρχικός στόχος των ερευνητών είναι όλο και μεγαλύτερες μερίδες του πληθυσμού, λαμβάνοντας την συγκεκριμένη αγωγή, να μπορούν έστω να απολαύσουν “υγιή γηρατειά”, χωρίς μεγάλες επιπλοκές στις μεγάλες ηλικίες.

Κάτι τέτοιο μάλιστα θα προκαλούσε και μία επακόλουθη αύξηση του προσδόκιμου ζωής εν ευθέτω χρόνω, συντείνοντας στην δημιουργία του “μετα-ανθρώπου” της νέας εποχής.
ΠΗΓΗ

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *