Οι αγρότες δένονται με τα τρακτέρ τους και δεν τα βλέπουν απλά ως απαραίτητα εργαλεία για τις δουλειές τους στα χωράφια, αλλά τα αγαπούν όπως οι υπόλοιποι πολίτες τα Ι.Χ. τους. Ειδικότερα στην Αμερική, κυκλοφορούν κατά κόρον πανίσχυρα τρακτέρ με υπερσύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αχανείς καλλιεργήσιμες εκτάσεις και στους τεράστιους όγκους της σοδειάς. Η JCB ανήκει στις μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες τρακτέρ, οπότε θέλησε κάποια στιγμή να ξεχωρίσει κατασκευάζοντας το γρηγορότερο τέτοιο όχημα στον κόσμο.

itraktor2 0697d

Ως βάση του εγχειρήματος χρησίμευσε το τρακτέρ JCB Fastrac, το οποίο κατασκευάζεται από το 1991. Οι Αμερικανοί έκαναν την πρώτη προσπάθεια το 2009 με ένα βελτιωμένο Fastrac One, που κατέρριψε τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τρακτέρ με 166 χλμ./ώρα. Όμως η JCB ήθελε να φτάσει το ρεκόρ ακόμη ψηλότερα και το πέτυχε το 2019 με το ‘’φτιαγμένο’’ τρακτέρ Fastrac Two, το οποίο καταχωρήθηκε ως το γρηγορότερο στον κόσμο πιάνοντας τα 218,7 χλμ./ώρα υπό την επίβλεψη των αρμόδιων ελεγκτών των Βραβείου Γκίνες.

itraktor3 60868

Για να αναπτύξει το συγκεκριμένο μοντέλο τέτοια ταχύτητα αναβαθμίστηκε ο εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 7,2 λίτρων και μειώθηκε το βάρος του με τη χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος από τους 8,5 τόνους στους 5 τόνους. Επίσης βελτιώθηκε η αεροδυναμική του, καθώς στένεψε σε πλάτος κατά 300 χιλιοστά και σε ύψος κατά 200 χιλιοστά, ενώ χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψη του ρεκόρ ελαστικά ειδικών προδιαγραφών. Κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά το αλεξίπτωτο, που χρειάστηκε να ανοίξει για να μπορέσει να φρενάρει με ασφάλεια το πανίσχυρο τρακτέρ από τα 218 χλμ./ώρα!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

πηγη .ieidiseis.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *