Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήSTORIESΤο χωριό-φάντασμα της Ινδίας όπου εξαφανίστηκαν οι κάτοικοι σε ένα βράδυ

Το χωριό-φάντασμα της Ινδίας όπου εξαφανίστηκαν οι κάτοικοι σε ένα βράδυ


Ένα παράξενο και ανατριχιαστικό γεγονός έλαβε χώρα σε χωριό της Ινδίας, το Kuldhara, που εγκαταλείφθηκε μέσα σε μία νύχτα χωρίς κανένας να ξέρει το γιατί.

Τα κτίρια του χωριού, που βρίσκονται μέχρι σήμερα εγκαταλελειμμένα, χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία κανείς δεν έχει ζήσει σε αυτά από το 1825 και μετά.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, λοιπόν, το 1825 περίπου 1.000 χωρικοί εγκατέλειψαν εντελώς τα σπίτια τους εν μία νυκτί, μην αφήνοντας κανένα ίχνος. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί έφυγαν ή πού πήγαν, ενώ αναφέρεται, μάλιστα, ότι δεν υπήρξε άνθρωπος που να τους είδε να φεύγουν από το χωριό τους.

Οι θεωρίες για το γιατί το εγκατέλειψαν αναφέρουν από δηλητηριασμένα πηγάδια και έναν άπληστο κυβερνήτη που τους επέβαλε υψηλούς φόρους έως ελλιπή παροχή νερού. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν εξηγεί το ξαφνικό της εγκατάλειψης.

Πολλοί είναι εκείνοι, επίσης, που αναρωτιούνται γιατί το συγκεκριμένο χωριό δεν κατοικήθηκε ποτέ ξανά. Και σε αυτό το σημείο είναι που κάνει την εμφάνισή του ο μύθος που το ακολουθεί. Λέγεται, λοιπόν, ότι ο αρχηγός του χωριού φεύγοντας από αυτό καταράστηκε τη γη. Προφανώς, όποιος προσπαθεί να ζήσει σε αυτό πεθαίνει.

Σύμφωνα, δε, με την Ινδική Παραφυσική Εταιρεία η οποία πέρασε μια νύχτα στο Kuldhara, ανέφερε ψιθύρους, κραυγές και θορύβους κατά την διάρκεια της νύχτας.
ΠΗΓΗ