Το «Τούνελ» στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς ερεύνησε την πολύκροτη υπόθεση του Μεσολογγίου με θύμα έναν νεαρό και «κατηγορούμενο για την δολοφονία του» τον φίλο του.

Το πτώμα του Μπάμπη Κούτσικου 31 χρόνων δεν έχει βρεθεί γιατί δεν μιλάει ο άνθρωπος που φέρεται να τον εξαφάνισε.

Το θρίλερ ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης 4 Γενάρη. Ο Μπάμπης είχε βρεθεί στο Μεσολόγγι για τις διακοπές των Χριστουγέννων αφού εργαζόταν σε εταιρεία φωτοβολταϊκών στην Ιταλία. Εκείνη την νύχτα είχε ραντεβού με τον κρεοπώλη φίλο του για να πάνε για κυνήγι όπως είχε πει ο ίδιος.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι τον μετέφερε μέχρι ενός σημείο και ότι εκεί τον άφησε. Είπε ότι ο ίδιος επέστρεψε στο Μεσολόγγι αλλά κάμερες ασφαλείας τον διέψευσαν.

 

Κύκλωμα χρυσοθηρίας

Η έρευνα του Τούνελ ‘έφερε στο φως άγνωστα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κρεοπώλης ενδιαφερόταν για ένα άλλο κυνήγι… Αυτό του κρυμμένου θησαυρού

Οι σχετικές πληροφορίες έχουν φτάσει στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές που «βλέπουν» κύκλωμα χρυσοθηρίας στην περιοχή, στην παγίδα του οποίου πρέπει να έπεσε ο άτυχος νέος.

Οι ερευνητές βρέθηκαν προ εκπλήξεων όταν ανακάλυψαν τι έψαχνε μέσω του κινητού του ο αγνοούμενος λίγες ώρες πριν τον εξαφανίσουν.

Αν και το κινητό του τηλέφωνο δεν έχει βρεθεί, κατάφεραν μέσω της παλιάς sim κάρτας του που εντόπισαν , να αποκτήσουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και στο ιστορικό των αναζητήσεων του.

Η τελευταία του αναζήτηση είχε τις εξής λέξεις κλειδιά:

 «σημάδια που πρέπει να προσέξω όταν ψάχνω κρυμμένους θησαυρούς»

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι αυτή η αναζήτηση κρύβει και το λόγο της συνάντησης μες στην νύχτα του αγνοούμενου με τον φερόμενο ως δράστη.

Πληροφορίες του Τούνελ λένε ότι ερευνούν ήδη κάποια άτομα που αποτελούσαν ομάδες αναζήτησης χρυσού. Ανάμεσα τους και ο κρεοπώλης. Πιστεύουν ότι παρέσυρε στο ραντεβού τον Μπάμπη, βγήκαν από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκε και μετά τον εξαφάνισε.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε και δεν ήταν πλυμένο, το αίμα που βρέθηκε ανήκει σε ζώο.

Η κάμερα που τον προδίδει

Η καθαρή εικόνα από κάμερα ασφαλείας σε μινι μάρκετ στο Μεσολόγγι που κατέγραψε τον φερόμενο ως δράστη, «μίλησε». Μπήκε με το τσιγάρο στο στόμα, ιδιαίτερα ταραγμένος και βιαστικός. Πήρε το χαρτί κουζίνας, πέταξε τα χρήματα στον πάγκο κι έφυγε.

Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι θα έκανε καθαριότητα στο σπίτι του  γιατί θα το έβλεπαν κάποιοι υποψήφιοι ενοικιαστές, αφού σκόπευε να το νοικιάσει.

Το «Τούνελ» στο δωμάτιο του Μπάμπη

Η εκπομπή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του αγνοούμενου και στο δωμάτιό του.  Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ  τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα και τα φυσίγγια του είναι εδώ. Πώς πήγε για κυνήγι;! Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του, τα μοναδικά παπούτσια που είχε για κυνήγι αλλά και τις δύο βαλίτσες με τα ρούχα του μιας και την Κυριακή πετούσε για Ιταλία όπου και έμενε. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…», λέει αναστατωμένη.

Η αδερφή του αγνοούμενου λίγο αφού χάθηκαν τα ίχνη του, έψαξε να βρει τον άνθρωπο που ήταν μαζί του μήπως της δώσει κάποιο στοιχείο.

«Είδα ότι ήταν φίλος με ξάδερφο μου. Αφού μίλησαν μου είπε ότι τον πήρε από το σπίτι, τον άφησε στην παλαιά εθνική Οδό, στο ύψος των ΤΕΙ και από εκεί θα περνούσε κάποιος άλλος φίλος του να πάνε για κυνήγι αλλά δεν ήξερε ποιος. Μετά που έμαθα από την μητέρα μου ότι αυτός χρωστάει στον αδερφό μου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στο κακό. Θεωρώ ότι αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο στην υπόθεση και πιστεύω ότι και κάποιοι άλλοι ξέρουν αλλά δεν μιλάνε…» Με δάκρυα στα μάτια λέει στο «Τούνελ» πως δεν θα συγχωρέσει τον αδερφό της που δεν της είχε πει κάτι για το χρηματικό ποσό που είχε δώσει.

«Ίσως θα είχα προλάβει αυτό που έγινε αν μου το χε πει. Σίγουρα θα του έλεγα κάτι και δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι…»

 


Αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία του φίλου του Μπάμπη. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που του μίλησε πριν χαθεί και του αποκάλυψε το ραντεβού με τον κρεοπώλη. Αν δεν μιλούσε στον φίλο του, κανείς δεν θα γνώριζε το «κυνήγι» μυστηρίου μες την νύχτα και την παγίδα θανάτου.


Τι λέει ο φίλος του κρεοπώλη για τα μηνύματα

Κοινός φίλος τόσο του κατηγορούμενου όσο και του αγνοούμενου μίλησε στην εκπομπή για όλα όσα γνωρίζει. Όπως υποστηρίζει μετά τις δέκα το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου τον κάλεσε ο κρεοπώλης για να κανονίσουν να πάνε στο χωριό την επόμενη μέρα.

«Εμείς δώσαμε στην αστυνομία τα πάντα, όπου χρειάστηκε την βοηθήσαμε. Έδωσα με την θέλησή μου το τηλέφωνο μου. Δεν μου το κατάσχεσαν εμένα όπως ακούστηκε αλλά από μια γυναίκα.» λέει στην εκπομπή.

«Δεν ισχύει ότι σβήστηκαν μηνύματα από το δικό μου κινητό. Αυτό αφορά το άλλο που κατασχέσανε. Εγώ και ο φίλος από εδώ(δείχνει τον άλλον φίλο του κατηγορούμενου) είμασταν σε μια καφετέρια και μας έχουν πάρει κάμερες…»

Δήλωσε την μεγάλη στεναχώρια του για την μητέρα του αγνοούμενου φίλου του που περνάει αυτόν τον Γολγοθά…


Η πρώτη σύλληψη

Άλλος φίλος του κρεοπώλη που ήταν στην ομάδα των κυνηγών, τον φιλοξένησε σπίτι του στο χωριό Κλεπά. Ξημερώματα Σαββάτου οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν εκεί και τον παρέπεμψαν σε δίκη για την παράνομη κατοχή μαχαιριού. Ήταν αδιάφορος, χωρίς κανένα συναίσθημα όταν ρωτήθηκε για την τύχη του φίλου του που θεωρείτο εξαφανισμένος.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως κρεοπώλης και Μπάμπης φαίνεται να είχαν ένα μυστικό που τους έδενε. Για το ποσό των δεκαεφτά χιλιάδων που το θύμα δάνεισε στον φερόμενο ως δράστη, δεν γνώριζε κανείς.

Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε στο κρατητήριο με άλλον κρατούμενο ο οποίος μίλησε στο Τούνελ.

Αναφέρθηκε στο παραμιλητό του κρεοπώλη ο οποίος φώναζε μες στον ύπνο του:

«Τι έκανες ρε μαλάκα;»

Όταν ξύπνησε τον ρώτησε γιατί ήταν μέσα και του απάντησε ότι τον έπιασαν για ένα μαχαίρι και πάνε να του φορτώσουν φόνο.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του συγκρατούμενου στο Τούνελ, ρωτούσε ανήσυχος για τις συνθήκες κράτησης στον Κορυδαλλό και ήθελε να μάθει αν στους καινούργιους φέρονται κακοποιητικά.

«Μου είπε πως το παιδί είναι νεκρό και δεν θα το βρουν ποτέ».


 

Το «Τούνελ» ακολουθεί τη διαδρομή του μυστηρίου…

Την διαδρομή που έκανε ο κρεοπώλης με τον Μπάμπη την μοιραία εκείνη νύχτα, ακολούθησε η ρεπόρτερ του Τούνελ με την αδερφή του Χριστίνα.

Το αυτοκίνητο του κρεοπώλη εμφανίστηκε σε κάμερα ασφαλείας, λίγο πιο κάτω από το σημείο που ανέφερε πως άφησε τον Μπάμπη.  Η κάμερα τον κατέγραψε να επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, αλλά πενήντα λεπτά αργότερα σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε.

«Η επόμενη κάμερα που υπάρχει είναι στο βενζινάδικο, στο οποίο δεν φαίνεται. Έχει χαθεί σε αυτήν την περιοχή, είτε προς στο βουνό, είτε προς τα κάτω, αλλά μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις. Δηλαδή από τον κάμπο μπορείς να πας μέχρι κάτω στη θάλασσα», λέει χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια βρέθηκαν στο φωτοβολταϊκό πάρκο, όπου φαίνεται να καταγράφηκε το αυτοκίνητο του κρεοπώλη από άλλη κάμερα.

«Έφαγε το παιδί μου πισώπλατα…»

Η  κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τον πόνο των συγγενών του Μπάμπη όταν πληροφορήθηκαν ότι το πτώμα ενός ανδρός βρέθηκε στον Άραξο.

Ανάστατοι έψαχναν να βρουν απαντήσεις και ζητούσαν έρευνες κι από το λιμενικό.

«Λογικά ξέρουν. Κάποιος έχει δει κάτι. Να μιλήσουν θέλω. Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω και νομίζω θα μου μιλήσει το παιδάκι μου. Θα μου πει “μαμά εδώ είμαι”. Δεν μπορεί να χάθηκε. Το παιδί δεν είναι βελόνι. Και αυτός ο ίδιος να μιλήσει. Δεν γλιτώνει έτσι και αλλιώς. Εμένα μου μιλούσε πολύ ειρωνικά εκείνη την ημέρα. Ήταν φίλος του. Σηκώθηκε πήγε στο χωριό, τεσσεράμισι ώρες μακριά και να μην πάρει ένα τηλέφωνο; Να μου πει, Γεωργία βρήκες τίποτα από τον Μπάμπη; Σαν φίλος; Ήταν πολύ στεγνός. Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί.», λέει η άτυχη γυναίκα στο «Τούνελ».

Η μητέρα του Μπάμπη μίλησε και για ένα τετράδιο που είχε στην κατοχή του με τα στοιχεία ανθρώπων που δάνειζε, έστω και μικροποσά.

« Ήταν τόσο φιλότιμος που όποιον και να έβλεπε με πρόβλημα θα του έδινε χρήματα…», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την μητέρα ο Μπάμπης της είχε εκμυστηρευτεί ότι τα χρήματα που  έδινε στον κρεοπώλη είχε μάθει ότι κατέληγαν σε έναν κτηνοτρόφο στο Αγρίνιο με υψηλό τόκο.


 

Από xiromeropress