Για πρώτη φορά ο τότε νέος και δημοφιλής δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος αποφάσισε να γιορτάσει τον ερχομό του νέου χρόνου στο Σύνταγμα κάτω από ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, με λάμψη και θέαμα.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη. Ήταν η πρώτη φορά που οι Έλληνες γιόρτασαν έξω την έλευση του νέου χρόνου και από τότε έγινε θεσμός με το σύνθημα του Δημάρχου να είναι το «Μια Ελλάδα με περισσότερο φως» ενώ το στοίχημα για να μπει το δέντρο της Αθήνας στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως το ψηλότερο στην Ευρώπη κερδήθηκε.

Για την ακρίβεια, επρόκειτο για μια τεράστια σιδερένια κατασκευή, διάσπαρτη με φωτάκια, ύψους 31,5 μέτρων. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 50.000 λαμπάκια τύλιγαν την τεράστια σιδερένια δοκό, που το πρωί ήταν σχεδόν αόρατη. Το δέντρο, «Αβραμόδεντρο», όπως το αποκαλούσαν ειρωνικά πολλοί, μπήκε μάλιστα στο βιβλίο Γκίνες ως το ψηλότερο στην Ευρώπη.
Ο δήμαρχος κάθε χρόνο ψήλωνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ώστε να αποθαρρύνει όποιον άλλο δήμαρχο φιλοδοξούσε να το ξεπεράσει σε κάλλος και ύψος. Έτσι, τα 50.000 λαμπιόνια έγιναν 100.000, ο κορμός των 31,5 μέτρων έγινε 40, ενώ η γιρλάντα των 60 χιλιομέτρων έγινε ειδική παραγγελία, κάνοντας τον Θ. Πάγκαλο, που τότε ήταν στην αντιπολίτευση, να υπομειδιά, αναρωτώμενος: «Πώς είναι δυνατόν να περηφανεύεται για ένα δέντρο που δεν είναι δέντρο;».
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *