Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 30.07.2021, σε δασική έκταση στην περιοχή Θυρρείου, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 80 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, καθώς και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ για προληπτικούς λόγους έγινε απομάκρυνση κατοίκων από την κοινότητα Δρυμός.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Θεόδωρος Αποστολάκης, «στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως επίσης περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τον Δρυμό φιλοξενούνται σε συγγενικά τους σπίτια».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «κάποιοι από τους κατοίκους βρίσκονται στην πλατεία της κοινότητας».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Αποστολάκης επεσήμανε ότι «θεωρώ, πως με το πρώτο φως της ημέρας, είναι αναγκαία η επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων».

Συντονίζει ο Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας. Στο χωριό βρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά ανέφερε:

“Με το συντονισμό όλων των υπηρεσιών αποφύγαμε τα χειρότερα. Η φωτιά είναι σε ύφεση, παραμένουν στον τόπο ισχυρές δυνάμεις τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας.

Έχει διαταχθεί μερική εκκένωση της κοινότητας Δρυμού. Έγινε έκτακτο συντονιστικό όργανο παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Η βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη, αλλα ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά!”

Με πληροφορίες από Newsit

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *