Η Δημοτική Αρχή , στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωή των Δημοτών της , καθώς και όσων επισκέπτονται τον Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας, καινοτομεί για άλλη μα φορά.

Στοχεύει , στην ανάπτυξη εκτός του τουριστικού , οικονομικού και πολιτιστικού τομέα , στην εξέλιξη και ανάπτυξη του πρωταρχικού τομέα , αυτού της ιατρικής περίθαλψης.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας κ. Γεώργιου-Θεόδωρου Αποστολάκη και του τοπικού βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη ,ετέθη αίτημα προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη και μετέπειτα προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαίρου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η κοινότητα Παλαίρου (έδρα του πρώην δήμου Παλαίρου) μαζί με τη γειτονική κοινότητα Πογωνιάς , κατοικείται από 3.000 περίπου πολίτες.

Η Πάλαιρος , αναπτύσσεται ραγδαία ,καθώς αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες τουριστικές περιοχές του δήμου μας και κατ’ επέκταση του νομού Αιτ/νίας. Περιλαμβάνει 2.500 κλίνες.

Η παρούσα υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής Παλαίρου-Πογωνιάς , καλύπτεται μόνο από το Π.Ι Παλαίρου και από το Κ.Υ Βόνιτσας ,γεγονός που την καθιστά ανεπαρκή, διότι οι ανάγκες του πληθυσμού και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο είναι αυξημένες.

Συνάμα , η οικονομική ,ενεργειακή και κοινωνική κρίση καθιστά αδύνατη την πρόσβαση των πολιτών και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών , σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας. Γι’ αυτό το λόγο τέθηκε το αίτημα από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Θεόδωρο Αποστολάκη και τον τοπικό βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη για την αναβάθμιση του Π.Ι Παλαίρου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, προς τους αρμόδιους φορείς, καθώς και την ενίσχυση των Κ.Υ Βόνιτσας και του Κ.Υ Κατούνας.

Δύναμη Πολιτών ,πρωταρχική μας φροντίδα η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας, καθώς η ιατρική τους περίθαλψη, ώστε να νιώθουν ασφαλείς!

Από xiromeropress