Ήταν ένας γάμος αλλιώτικος και σίγουρα αξέχαστος… σε σκηνικό Bollywood, αλλά με έντονο το άρωμα της Κρήτης, με τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων, με πολύχρωμες φορεσιές και απίθανες χορογραφίες. Στην πραγματικότητα ήταν μια μεγάλη γιορτή, μία πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και συναισθημάτων όχι μόνο για το νιόπαντρο ζευγάρι αλλά και για τις οικογένειές τους σε αυτήν την πρώτη τους συνάντηση.
(Το ζευγάρι διαμένει στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος έγινε σύμφωνα με όλα τα τελετουργικά… Και επειδή γάμος χωρίς ρακή δεν γίνεται, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς από την Κρήτη είχαν προνοήσει σχετικά)Μιλάμε φυσικά για τον γάμο του Λεωνίδα Ξυλούρη, γιου του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου, Γιάννη Ξυλούρη, με την Ινδή εκλεκτή της καρδιάς του, Khushboo Balwani. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη Ghanerao του Rajasthan της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

(Πριν τη γαμήλια τελετή: Ο μπαμπάς του γαμπρού Γιάννης Ξυλούρης με τουρμπάνι, μαζί με την οικογενειακή φίλη και δικηγόρο, Σοφία Μακατουνάκη, η οποία φοράει ινδικό σάρι. Μαζί τους και ο δικηγόρος Ηρακλής Καλογερόπουλος, γιος της Σοφίας Μακατουνάκη και του Απόλλωνα Καλογερόπουλου)Στην πραγματικότητα ήταν μία διήμερη γιορτή αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi. Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά. Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.
(Η νύφη ενώ κατευθύνεται στον χώρο της τελετής στολισμένη όπως επιτάσσει η ινδουιστική θρησκεία. Της γαμήλιας τελετής ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι όπου το Bollywood συνάντησε την… κρητική μουσική)Συγγενείς και φίλοι του γαμπρού από την Κρήτη, την Κολομβία, την Ιρλανδία και την Ελβετία ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για το ευτυχές γεγονός. Αν και ήταν ένα δύσκολο και εξαντλητικό ταξίδι, σίγουρα ήταν εμπειρία ζωής. Η μαγεία της Ινδίας είναι συναρπαστικά μυστηριώδης, ενώ η καλοσύνη και η φιλοξενία των ντόπιων σχεδόν «σκλαβώνουν» τον ξένο επισκέπτη. Πριν προλάβει να ζητήσει κάτι, αυτό έχει ήδη γίνει.

(Καβάλα στο στολισμένο άλογο ο γαμπρός, Λεωνίδας Ξυλούρης, είναι έτοιμος για το μυστήριο του γάμου).Το τελετουργικό του γαμήλιου μυστηρίου διήρκησε 2,5 ώρες, με τους συγγενείς και φίλους να είναι ενδεδυμένοι με ινδικές φορεσιές, όπως ήταν η επιθυμία τους. Εξαίρεση ο Γιάννης Ξυλούρης, ο οποίος ωστόσο τίμησε το τουρμπάνι λόγω της ειδικής περίστασης. Μάλιστα, στο ενδιάμεσο της τελετής, έψαλε ορθοδόξους ψαλμούς και το ζευγάρι άλλαξε στέφανα και βέρες.
(Το γαμήλιο μυστήριο διήρκεσε 2,5 ώρες! Στη φώτο το ευτυχισμένο ζευγάρι) Ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι όπου οι χορογραφίες τύπου Bollywood έκλεψαν την παράσταση με το ζευγάρι να «πρωταγωνιστεί» σε αυτές ενώ την τιμητική τους είχαν οι κρητικοί και οι καλαματιανοί χοροί.

(Το Haldi είναι ένα τελετουργικό εξέχουσας σημασίας στους ινδικούς γάμους. Αλείφουν τον γαμπρό με μία κίτρινη πάστα από κουρκουμά, σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι. Στο στιγμιότυπο ο πατέρας Γιάννης Ξυλούρης δείχνει να απολαμβάνει τη διαδικασία υπό το χαμογελαστό βλέμμα συγγενών και φίλων. Στη φωτογραφία μεταξύ άλλων διακρίνεται και ο αδελφός του γαμπρού, δικηγόρος Μενέλαος Ξυλούρης).
Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ως προς τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς είχε η δικηγόρος και στενή φίλη της οικογένειας, Σοφία Μακατουνάκη, ενώ ο γιος της, επίσης δικηγόρος, Ηρακλής Καλογερόπουλος, κέρδισε κατά γενική ομολογία τις εντυπώσεις με τις χορευτικές του ικανότητες.

(Το χαμόγελο της ευτυχίας στο πρόσωπο της νύφης… Μία πανδαισία χρωμάτων και συναισθημάτων) Και για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, ο γάμος είχε και ρακή και αμυγδαλωτά από την Κρήτη, τα οποία κρατούσαν οι συγγενείς του γαμπρού. Γιατί η αλήθεια να λέγεται, γάμος χωρίς ρακή δεν γίνεται!
ΠΗΓΗ: patris.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *