Η Μαριάννα Κουράκου Γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 1941. Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Μοίρα ιδιοκτήτη των μύλων ”Αγίου Γεωργίου”, ο οποίος πέθανε. Απέκτησε τρία παιδιά.Στις μεγάλες της δόξες, η Μαριάννα Κουράκου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, να μεγαλώσει τα παιδιά της κι αργότερα τα εγγόνια της.

Μαριάννα Κουράκου: Όσα δεν ξέρετε για εκείνη
Η Μαριάννα Κουράκου μέσα σε μια δεκαετία, στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, έπαιξε σε 25 ταινίες κι άφησε το στίγμα της στην μεγάλη οθόνη, με την εκφραστικότητά της, την ωραία φωνή και την κομψή παρουσία της.

Ταινίες όπως: Η αρτίστα, Ο εξυπνάκιας, Τα παλιόπαιδα, Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα, Κάνε με πρωθυπουργό, Χαμένη ευτυχία, Η κοροϊδάρα, Η αδικημένη, Σαπίλα κι αριστοκρατία, Η επιστροφή της Μήδειας κ.α. δίπλα σε πρωταγωνιστές όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Πέτρος Φυσσούν, ο Χρήστος Νέγκας, ο Θάνος Λειβαδίτης, ο Άλκης Γιαννακάς, ο Αντρέας Ντούζος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Ορέστης Μακρής κ.α.

Η Μαριάννα Κουράκου γεννήθηκε στην Αθήνα (Πατήσια) στις 28 Αυγούστου 1941 (άλλη πηγή αναφέρει το 1942).Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κλασικό χορό στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη.

Από xiromeropress