Σοβαρό εταιρικό σκάνδαλο με εμπλοκή κορυφαίων στελεχών της Jumbo και της Εθνικής Τράπεζας έρχεται στο φως της δημοσιότητας με ενδεχόμενη εμπλοκή του αντιπροέδρου της εταιρίας .
Ο αντιπροέδρος της Jumbo κ. Παπαευαγγέλου, φέρεται να κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με Κινέζους επενδυτές που ενδιαφέρονταν να εξασφαλίσουν Golden Visa για την Ελλάδα, ότι παραβίασαν τα Capital Controls της Κίνας και ενδέχεται να εμπλέκονται για ξέπλυμα χρήματος.
”Το κόλπο” με τα POS
Ο κ. Παπαυεαγγέλου, φέρεται να επένδυσε ένα μέρος από τα κέρδη που απέκτησε μέσω της εταιρίας Jumbo, στο real estate.
Εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες που είχε στην Κίνα αλλά και του γεγονότος ότι η εταιρία εισάγει μεγάλο μέρος των προϊόντων της από τη συγκεκριμένη χώρα, φέρεται να μετέφερε στην Κίνα δύο POS, τα οποία ωστόσο ήταν συνδεδεμένα σε ελληνική συστιμική τράπεζα.Η αγορά ακινήτου από Κινέζο πολίτη, είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι Κινέζοι πολίτες αγόραζαν κάποιο ακίνητο, φέρεται ότι παραποιούνταν τα παραστατικά που απαιτούνταν στην Ελλάδα και με αυτόν τον τρόπο, ”έσπαγαν” τα capital controls και είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν την Golden Visa.
Το κέρδος για τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, ήταν η διαφορά που αποκόμιζε από την πώληση ακινήτων.Στην υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρονται να εμπλέκονται και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.
Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια το δεξί χέρι του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη, μεγαλομετόχου του Ομίλου Jumbo. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή, συμμετοχή ή γνώση, στην υπόθεση της Jumbo.
.dikaiologitika.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *