Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
Αρχική STORIES TΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:Στραγγάλισε το κοριτσάκι του συντρόφου της για...

TΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:Στραγγάλισε το κοριτσάκι του συντρόφου της για να τον εκδικηθεί!

TΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:Στραγγάλισε το κοριτσάκι του συντρόφου της για να τον εκδικηθεί!
Ήταν 25 Νοεμβρίου 1966 όταν ένα πρωτοφανές για τα χρονικά >έγκλημα συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Πάτρας αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Θύμα του στυγερού εγκλήματος ήταν ένα μικρό κοριτσάκι, η Καίτη, μόλις πεντέμισι ετών από το Σούλι Πατρών. Δράστιδα του φόνου ήταν μια γυναίκα, η 24χρονη Μιχαλίτσα ή Λίτσα Γ.

Η γυναίκα στραγγάλισε το αγαπημένο παιδί του παντρεμένου συντρόφου της, με τον οποίο διατηρούσε παράνομο ερωτικό δεσμό, για να τον εκδικηθεί.

Πληροφορίες για το ειδεχθές έγκλημα και μια σχετική φωτογραφία από εφημερίδα της εποχής μοιράστηκε στο group του Facebook «Patras Memories – Αναμνήσεις απ’ την παλιά Πάτρα», ο φωτογράφος Άρης Μπετχαβάς.

Η δολοφονία του παιδιού που συντάραξε την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα θα θυμούνται οι 60χρονοι κάτοικοι των Πατρών.

Τι ανέφεραν οι εφημερίδες της εποχής για το στυγερό έγκλημα

Η εφημερίδα με το έγκλημα που συγκλόνισε την Πάτρα
Η εφημερίδα με το έγκλημα που συγκλόνισε την Πάτρα /Φωτογραφία: Facebook/Patras Memories – Αναμνήσεις απ’ την παλιά Πάτρα/Aris Betchavas

«Πρωτοφανές έγκλημα εις τα χρονικά των Πατρών!

Στραγγάλισε ένα κοριτσάκι 5,5 ετών για να εκδικηθεί τον παντρεμένο εραστή της. Ήταν το αγαπημένο του παιδί. Το έγκλημα στο δασύλλιο. Το παιδάκι απήχθη από το νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτούσε. Ενδεχομένως υπέστη ανασκολοπισμό.

Η δράστις Λίτσα Γ. παραδόθηκε στην αστυνομία και περιέγραψε κυνικά την ειδεχθή πράξη της. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιτριολισμό!», έγραφε με πηχυαίους τίτλους εφημερίδα της εποχής.

Στο εξώφυλλο υπάρχει φωτογραφία της δράστιδος αλλά και του άτυχου παιδιού με τον μικρότερο αδελφό του. Τραγική ειρωνεία ότι μια μέρα πριν την δολοφονία του, το κορτσάκι είχε τον ονομαστική του εορτή, όπως ανέφερε το απόκομμα της εφημερίδας.

***Οποιαδήποτε ομοιότητα με σύγχρονα πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή πραγματικότητα, επισημαίνει στο τέλος της ανάρτησής του ο Άρης Μπετχαβάς

πηγη https://thestandard.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ