Οσοι μεγαλώσαμε σε χωριό έχουμε νωπές μνήμες όσα χρόνια και αν περάσουν απο τέτοιες εικόνες…συνήθως κάθε Σάββατο η μάνα ξύπναγε απο πολύ νωρίς για να ζυμώσει το ψωμί,ακολουθούσε ιεροτελεστία στο κάθε της βήμα,,το ζύμωμα,,το άναμα του ξυλόφουρνου,,η αναμονή να πιάσει θερμοκρασία,,το φούρνισμα,,
Ολα με μεράκι και σεβασμό στο πρώτο προιόν της μάνας γης ,,το πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί..έβγαινε σε καρβέλια που χώραγαν στα μεγάλα γαλβανισμένα νταβάδια..στον ίδιο φούρνο ψήνονταν και οι τυρόπιτες καθώς και όλα τα χειροποίητα καλούδια που φτιάχνονταν με πρώτη ύλη το ζυμάρι..
Ανεξίτηλα χρόνια στη μνήμη μας ,,λες και τα ζήσαμε χθες,,
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ XIROMEROPRESS

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *