Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη στον Θύμιο Φερεντίνο. Η σωστή αντιπολίτευση, δεν υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

0
115


“Σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς σκουπιδιών από τον Δήμο Αιγιαλείας, προς τα ΧΥΤΑ της Αιτ/νιας και Αχαΐας ήδη από τις 06 Νοεμβρίου του 2017, είχε αποσταλεί έγγραφο από το Δήμο Αιγιαλείας με αίτημα τη μεταφορά σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Παλαίρου. Μάλιστα στις 14 Νοεμβρίου συνήλθε το Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ και ομόφωνα αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η μεταφορά σκουπιδιών από το Αίγιο στα ΧΥΤΑ Παλαίρου.
Το θέμα επανήλθε στις 15 Μαρτίου 2018, σε συνάντηση που είχα ο ίδιος στην Πάτρα με το Δήμαρχο Αιγιαλείας, και την παρουσία και άλλων δημάρχων καθώς και του Δημάρχου Αγρινίου κ.Γιώργου Παπαναστασίου
Εκεί ομόφωνα όλοι και μάλιστα σε αυστηρό ύφος απαντήσαμε αρνητικά στη μεταφορά των σκορπιδιών στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, Στράτου, Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Η άποψη όλων μας ήταν καθαρή και σαφής.
Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα ΧΥΤΑ είναι περιουσία του κράτους και όχι των Δήμων και η διαχείριση του Νομικού Προσώπου ΦΟΔΣΑ γίνεται με την συμμετοχή μελών των δύο Δήμων Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου,όπως ο Νόμος ορίζει.
Την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου(Κράτος), που λήφθηκε στις 28/03/18, την πληροφορηθήκαμε μόλις προχθές, Τρίτη 3 Απριλίου 2018.
Αμέσως αντιδράσαμε παρέχοντας εντολή στο συνεργαζόμενο με το Δήμο Δικηγόρο κ. Πετρόπουλο να κινήσει την απαραίτητη διαδικασία για τη λήψη μέτρων προσβολής της ως άνω απόφασης.
Με δική μου πρωτοβουλία ενημερώθηκαν τα μέλη του ΦΟΔΣΑ οι οποίοι κι εξέφρασαν την πρόθεσή τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Μάλιστα αναμένεται τις προσεχείς μέρες να συνεδριάσει το ΔΣ του ΦΟΣΔΑ για να λάβει απόφαση για το θέμα ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει σχετική συνεδρίαση – ενημέρωση στο ΔΣ του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Σχετικά τέλος για εκείνα που με στόμφο κι εμπρηστική διάθεση αναφέρονται απ τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνο στο «γνωστό» προσφιλές σε εκείνον blog έχω να επισημάνω μόνο το εξής:
«Καλή» η προσπάθεια για επίδειξη (όψιμης) αντιπολίτευσης πλην όμως έρχεται για άλλη μια φορά καθυστερημένα.
Πριν μας υποδείξει ο κ. Φερεντίνος ποιο είναι το χρέος μας και το καλό του τόπου μας έχουμε μάθει ήδη από πολύ νωρίς να το «ψυχανεμιζόμαστε» και να αντιδράμε άμεσα κι αποτελεσματικά .
Γιατί έχουμε μάθει να τιμάμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δημότες αυτού του τόπου γνωρίζοντας ότι κουβαλάμε στην πλάτη μας μεγάλο φορτίο ευθύνης:
Το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας
Και μια φιλική παραίνεση ενόψει των άγιων ημερών:
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης που υπηρετεί ο κ. Φερεντίνος είναι σημαντικός και καλοδεχούμενος, αρκεί να αντιπολιτεύεται για το καλό του τόπου και όχι να υπονομεύει.
Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι η σωστή αντιπολίτευση, είναι εκείνη που υιοθετεί ρητορική μετριοπαθή, που δεν ξεσηκώνει εντάσεις, που δεν δημιουργεί χάσματα στην κοινωνία, που δεν κάνει τα πάντα για να ανατρέψει την εξουσία, που δεν υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.
Εκεί όμως που φαίνεται το μεγαλείο μιας ορθής αντιπολίτευσης είναι από το αν μπορεί να αναγνωρίσει στον αντίπαλο, ότι κάτι απ’ αυτά που έκανε είναι σωστό, αν μπορεί να δεχτεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί καλύτερη λύση, αν έχει την παρρησία να υπερψηφίσει κάτι με το οποίο συμφωνεί.
Εσείς κ. Φερεντίνο μπορείτε άραγε να κάνετε αυτή την υπέρβαση και να επιδείξετε τέτοιο πολιτικό ανάστημα;
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ alt=”” width=”640″ height=”445″ />

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here