Γραφικό χωριό στην Ελβετία πληρώνει 21.500 ευρώ όποιον αποφασίσει να μετακομίσει εκεί για τουλάχιστον μια δεκαετία.
Το Albinen, ένα μικρό ειδυλλιακό χωριό μέσα στη φύση, αντιμετωπίζει συστηματική αποχώρηση των κατοίκων του. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που έγινε το 2016, στο χωριό μένουν 240 κάτοικοι, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να μειώνονται.

Οι μόνιμοι κάτοικοι αποφασίζουν να μετακομίσουν σε μεγαλύτερες πόλεις. Η μετακόμιση τριών οικογενειών, οδήγησε στο κλείσιμο του σχολείου στο χωριό. Τα 7 εναπομείναντα παιδιά αναγκάζονται να μεταφέρονται σε σχολειά άλλων περιοχών.
Έτσι, η κοινότητα του χωριού αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα για να προσελκύσει κόσμο και να σώσει το χωριό που σιγά σιγά αρχίζει να σβήνει.
Αποφάσισαν να δώσουν 21.500 ευρώ σε κάθε ενήλικα που θα αποφασίσει να χτίσει ή να αγοράσει σπίτι στο χωριό, ενώ για κάθε παιδί που έχουν θα δίνονται 5.600 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι μια τετραμελής οικογένεια θα πάρει περίπου 55.000 ευρώ για να μετακομίσει εκεί.
Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1310 μέτρων και ξεπροβάλλει μέσα από τα κατάφυτα βουνά. Η ειδυλλιακή θέα είναι μια επιπλέον αποζημίωση για όποιον αποφασίσει να μείνει μόνιμα εκεί.
Για να δοθούν όμως, αυτά τα χρήματα υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Οι νέοι κάτοικοι πρέπει να είναι μέχρι 45 ετών.
Πρέπει να παραμείνουν στο χωριό για τουλάχιστον 10 χρόνια, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα πίσω στην κοινότητα.
Το σπίτι που θα κατασκευάσουν ή θα αγοράσουν πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον 172.000 ευρώ και να χρησιμοποιείται ως μόνιμη κατοικία και όχι ως εξοχικό.
Παρόλο που το ποσό που θα δοθεί είναι μεγάλο, η κοινότητα θεωρεί ότι θα επωφεληθεί με την έλευση νέων κατοίκων από τους φόρους και την κίνηση της τοπικής αγοράς.
Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1310 μέτρων και ξεπροβάλλει μέσα από τα κατάφυτα βουνά. Η ειδυλλιακή θέα είναι μια επιπλέον αποζημίωση για όποιον αποφασίσει να μείνει μόνιμα εκεί.
Παρόλο που το ποσοστό της ανεργίας είναι χαμηλό, οι κάτοικοι μπορούν να αναζητήσουν δουλειά στις πόλεις Σιόν και Βιέζ, που βρίσκονται περίπου μισή ώρα από το χωριό.
Δείτε το ειδυλλιακό χωριό της Ελβετίας από ψηλά:

πηγη valueforlife.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *