590_215c53651b16669f7b9fd753f1a3f12b
Σοβαρά επεισόδια αμαύρωσαν για άλλη μια φορά την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Κουκουλοφόροι μετέτρεψαν, επί ώρες, σε σκηνικό μάχης την περιοχή γύρω απο το ιστορικό κτίριο του ιδρύματος στην οδό Πατησίων, εκτοξεύοντας πέτρες και μολότωφ στις αστυνομικές δυνάμεις που κάποιες φορές αναγκάστηκαν, λόγω της σφοδρότητας των επιθέσεων, να υποχωρήσουν μέχρι την οδό Τρίτης Σεπτεμβρίου.
H Aστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις και 5 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή, ωστόσο δεν επενέβη στο Πολυτεχνείο παρά το γεγονός οτι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος είχε ανάψει το πράσινο φως για έφοδο και συλλήψεις στο κτίριο, σε περίπτωση που οι αστυνομικές αρχές διαπίστωναν κακουργηματικές πράξεις.
Το χρονικό
Μετά το τέλος της πορείας, περίπου 100-150 κουκουλοφόροι που βγήκαν από το κτίριο Γκίνη του Ιδρύματος, που τελεί υπό κατάληψη, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικείμενα προς τις δυνάμεις ασφαλείας πετούσαν και άτομα από ταράτσες κτιρίων της περιοχής, καθώς και από την ταράτσα του κτιρίου Γκίνη.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, με συνέπεια η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου να γίνει αποπνικτική.
Οι κουκουλοφόροι, χωρίστηκαν σε δυο διαφορετικές ομάδων των 80-100 ατόμων η κάθε μία, και συνέχισαν τις ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
Κάποια στιγμή φωτιά ξέσπασε στο προαύλιο του Πολυτεχνείου, ενώ ομάδα τριών ατόμων που φορούσαν κουκούλες έκαψαν μια ελληνική σημαία.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου όταν ομάδα από 50 κουκουλοφόρους περίπου, βγήκε από την οδό Στουρνάρη και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων . Αμέσως μετά τα άτομα αυτά μπήκαν πάλι στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η ευρύτερη περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης ενώ παραμένουν τα οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ. Όλη η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Η ηγεσία της αστυνομίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχαν εντοπιστεί περίπου 150 άτομα που κατευθύνονταν στο Πολυτεχνείο και εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκαλούν περίπου 70 άτομα που έχει καταλάβει το κτίριο Γκίνη.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, στα κεντρικά της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται δύο Εισαγγελείς που παρακολουθούν τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση που διαπιστωθούν κακουργηματικές πράξεις να επέμβουν στο ιστορικό κτίριο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει διαπιστωθεί.
Η Αστυνομία έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε δύο συλλήψεις.

πηγη:enikos.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *