Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στη Λάρισα για τον κατήφορο των τιμών στο γάλα, στοιχεία με τις εισαγωγές κρέατος και γάλακτος ζητάνε από τον Αποστόλου

Στη διοργάνωση συλλαλητηρίου προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι την Πέμπτη (3/5/3018), στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και αποφασίσθηκε στην ομόφωνη απόφαση που έλαβαν στην πανθεσσαλική συνάντηση κτηνοτρόφων που έγινε στον Τύρναβο στις 21/4/2018. Οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν γάλα στους πολίτες. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το ξενοδοχείο της πόλης όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του Economist και παραβρίσκεται όλη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο οι κτηνοτρόφοι κ.κ. Μιχάλης Τζιότζιος και Γιάννης Γκρίνιας, «οι τιμές έχουν φτάσει στα 70 λεπτά το κιλό για το πρόβειο γάλα και στα 37 λεπτά το κιλό για το γιδινό. Πρέπει να σταματήσει ο «κατήφορος» των τιμών».
Και προσθέτουν: «Θα πρέπει να «ανεξαρτοποιηθεί» ο ΕΛΟΓΑΚ από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για να μπορέσει να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους».
Όπως, υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να επιβιώσει ο κλάδος της κτηνοτροφίας και οι οικογένειές μας».
Αυτή την στιγμή οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο και γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ στα πλαίσια του συνεδρίου.
Ζητούν από τον υπουργό να αποδεχθεί τη Διεπαγγελματική Φέτας που έχουν ήδη συστήσει και να τους παρουσιάσει επίσημα στοιχεία σχετικά με το ποιος και τι ποσότητες εισάγει γάλα και κρέας.
«Επειδή υπάρχει παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, δεν υφίσταται ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα», σπεύδουν να σημειώσουν οι αιγοπροβατοτρόφοι, προλαμβάνοντας σχετική απάντηση του υπουργού.

http://www.agrotypos.g 

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress