O Jeremy Edwards, διευθυντής του the Computational Genomics and Technology (CGaT) Laboratory at the University of New Mexico μαζί με συναδέλφους από το Centrillion Technologies στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια και στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, ανέπτυξε μια απλούστερη και ταχύτερη μέθοδο προσδιορισμού αλληλουχίας γονιδιώματος που θα επέτρεπε την ανίχνευση αναπνευστικών ασθενειών όπως το COVID-19 με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο chip που επιτρέπει την ταχύτερη και ακριβέστερη ανίχνευση COVID-19 με ακρίβεια έως και 99,9%.

Η ερευνητική τους μελέτη φέρει τον τίτλο “High Accurate Chip-Based Resequencing of SARS-CoV-2 Clinical Samples” και επανεξετάστηκε και δημοσιεύθηκε από την American Chemical Society. Στοχεύει στη δημιουργία εναλλακτικών συστημάτων δοκιμών και ανίχνευσης COVID που θα ήταν μια ευρέως διαθέσιμη εναλλακτική λύση στα τρέχοντα συστήματα που συχνά παράγουν ψευδώς θετικά ή αρνητικά.

Πάνω από 142 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτιμάται ότι έχουν προσβληθεί από το COVID-19, και έως ότου το εμβόλιο γίνει ευρέως και εύκολα διαθέσιμο, η ανίχνευση επαφών και οι δοκιμές παραμένουν οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Ενώ οι τρέχουσες κλινικές δοκιμές επιτρέπουν μόνο την επιβεβαίωση της παρουσίας ή της απουσίας του ιού, η αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος θα επέτρεπε την παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού και των προϋπάρχουσων παραλλαγών, καθώς και πιθανές νέες παραλλαγές που θα μπορούσαν να εμφανιστούν διαβεβαίωσαν οι επιστήμονες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι επιστήμονες δημιούργησαν μια σειρά πλακιδίων γονιδιώματος, μια λιγότερο χρονοβόρα και πιο φθηνή διαδικασία από τις παραδοσιακές μεθόδους σύντομης ανάγνωσης.
Μόλις οι ερευνητές είχαν αναπτύξει τη σειρά πλακιδίων γονιδιώματος, κατάφεραν να το διαμορφώσουν ειδικά για το γονιδίωμα SARA-CoV-2

“Από την υποβολή της εργασίας, η τεχνολογία εξελίχθηκε περαιτέρω με βελτιωμένη ακρίβεια και ευαισθησία”, δήλωσε ο Edwards για την έρευνα. “Η τεχνολογία chip είναι η καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία για παρακολούθηση ιών γονιδιώματος μεγάλης κλίμακας.”
Ο Edwards ελπίζει ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει στον έλεγχο όχι μόνο της πανδημίας COVID-19, αλλά και άλλων πανδημιών στο μέλλον.

/kourdistoportocali.com/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *