Επιστολή του Δημάρχου Ξηρομέρου..
προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρη Οικονόμου
για Αναστολή θεσμοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ…
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Προς:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΔΗΜ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Αμαλιάδος 17, 11523 Αθήνα
Πληροφορίες: Α. Μαυρογόνατου
Τηλέφωνο: 2106475176
e-mail: secdepmin.envr@ypen.gr
Κοινοποίηση:
κ. Δαμανάκη
e-mail: m.damanakis@prv.ypeka.gr
Θέμα: Αναστολή θεσμοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, λόγω κατατεθειμένου αιτήματος εκ μέρους του Δήμου Ξηρομέρου για εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.)
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ.
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της με Αρ. Πρωτ.: ΥΠΕΝ/ΓρΥΦΧΑΠ/55357/1334 11/6/2020 πρόσκλησης για υποβολή αιτημάτων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων – ΤΠΣ», ο Δήμος Ξηρομέρου έχει προβεί σε σχετικό αίτημα και σας επισυνάπτουμε όλα τα σχετικά.
Ζητούμε λοιπόν να ανασταλεί η θεσμοθέτηση της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που εκκρεμεί η γνωμοδότηση από το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α και να προωθηθεί το αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου για ένταξη στις 200 πρώτες κατά προτεραιότητα μελέτες, ώστε να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον η εκπόνηση του Τ.Π.Σ. του Δήμου, που θα σχεδιάσει και θα εξασφαλίσει επικαιροποίηση των πολεοδομικών μελετών, προσδιορισμό όλων των χρήσεων γης (αγροτικές, βιομηχανικές, πρωτογενής τομέας υδατοκαλλιεργειών, βιοτεχνικές, τουριστικές κ.ά.) και βέβαια θα διασφαλίσει την προστασία όλων των προστατευόμενων περιοχών (περιβαλλοντικές, αρχαιολογικές κ.ά.).
Το αίτημα μας για αναστολή θεσμοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, εδράζεται στο ότι αυτή αποτελεί μεμονωμένη λειτουργία – δράση, που ακυρώνει ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη χρήση. Παράδειγμα προβλέπεται χερσαία ζώνη για υδατοκαλλιέργειες (χερσαίες εγκαταστάσεις) από την Π.Ο.Α.Υ. Εάν χωροθετηθεί σήμερα, τι νόημα έχει το Τ.Π.Σ. εκ των υστέρων; Αυτό σαφέστατα προκαταλαμβάνει το Τ.Π.Σ.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου
Ιωάννης Τριανταφυλλάκης

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *