Η ώρα του φαγητού στον τόπο της εργασίας- ιδιαίτερα στο θέρο- ήταν μια λιτή, πρόχειρη ,βιαστική διαδικασία, είτε για κολατσιό είτε για γεύμα. Οι γυναίκες έστρωναν ένα ύφασμα σε κάποιο σημείο του θερισμένου χωραφιού, για να αποθέσουν τα φαγώσιμα. Η παρέα καθόταν γύρω- γύρω να φάει και να πάρει μερικές ανάσες, κάτω από έναν ήλιο που πυρπολούσε συνεχώς όλον τον ακάλυπτο χώρο.

Νικος Παππας Ελληνικη Παραδοση

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *