Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΘρήνος στην Κορινθία - Πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία!

Θρήνος στην Κορινθία – Πέμπτος νεκρός από την κακοκαιρία![βίντεο]

κορινθος
Ένας ακόμα άνθρωπος προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων από την κακοκαιρία που έπληξε τα τελευταία 24ωρα την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα.
O 30χρονος, Σπύρος Βαλιμήτης, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, για να εντοπιστεί τελικά νεκρός.
Tο άψυχο σώμα του 30χρονου ιδιοκτήτη ταβέρνας εντοπίστηκε 16χλμ μακριά από το σημείο στο ποτάμι Φόνισσα στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις , όλα δείχνουν ότι ο άτυχος άνδρας κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητο, αλλά παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε το πτώμα του στις 10.30 το βράδυ να έχει ξεβραστεί στο ποτάμι Φόνισσα, πολλά χιλιόμετρα μακριά, στο χωριό Καμάρι Ξυλοκάστρου.
Η φονική καταιγίδα ξεκίνησε αργά το απόγευμα, διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και είχε ως αποτέλεσμα να φουσκώσει τους χείμαρρους και να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα στα πεδινά, παραθαλάσσια χωριά της δυτικής Κορινθίας και συγκεκριμένα στα χωριά Κρήνες, Πιτσά και Ταρσινά, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε λιγότερα από δέκα σπίτια για να κάνει αντλήσεις υδάτων.<iframe width=”744″ height=”418″ src=”https://www.youtube.com/embed/In0r2qwPU6I” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
Επίσης, μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στην νέα εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών με μικροκαθυστερήσεις, λόγω χαμηλής ταχύτητας στην ομαλή ροή της κίνησης των οχημάτων, όταν εξαιτίας της υπερχείλισης αρδευτικού καναλιού και οχετού πέρασε από το οδόστρωμα μεγάλος όγκος νερού και φερτά υλικά τα οποία απομακρύνθηκαν από συνεργεία της Ολυμπίας οδού, χωρίς όμως να σημειωθεί διακοπή της κυκλοφορίας.
korinthostv.gr