Ανάρπαστο παραμένει το τετράγωνο καρπούζι στην Ιαπωνία, όπου και πρωτοδημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια, παρά το ότι στοιχίζει περίπου 130 ευρώ το τεμάχιο.
Σύμφωνα πάντως με τους πωλητές του, το τετράγωνο καρπούζι εφευρέθηκε περισσότερο για διακοσμητικό παρά για φρούτο.
Το φρούτο, σε αυτήν του μορφή και για αυτήν τη χρήση, έχει διάρκεια ζωής έναν μήνα, σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναφορές των ΜΜΕ κάνουν λόγο για κάποιους αγρότες που χρησιμοποιούσαν τετράγωνα καλούπια για τα καρπούζια τους, τη δεκαετία του 1980, με σκοπό την εξοικονόμηση χώρου στα ψυγεία.
Τα τετράγωνα καρπούζια μεγαλώνουν σε κυβικά καλούπια, με την κάθε τους πλευρά να είναι 18 εκατ. μέχρις ότου φτάσουν στο βάρος των 5 κιλών.Οι υψηλές τιμές των τετράγωνων καρπουζιών, βέβαια, έχουν γεννήσει κι άλλες ιδέες, όπως για καρπούζια σε σχήμα καρδιάς ή πυραμίδας.
ΠΗΓΗ ant1

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *