Με τις εκλογές να έχουν ανακοινωθεί για την 21η Μαΐου και με την πλειοψηφία των ψηφοδελτίων να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί – ετοιμαστεί, ο κόσμος καλείται να επιλέξει τους εκπροσώπους του στην επομένη Βουλή.

Η γενικότερη απαξίωση απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας, ειδικά μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, κλιμακώνει τον θυμό και την απογοήτευση της κοινωνίας. Όλοι σκέπτονται ότι είναι απαραίτητη η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο με νέες, άφθαρτες υποψηφιότητες. Υποψηφιότητες ατόμων νέων σε ηλικία, με προσόντα και πρόσφορα, σίγουρα θα αποτελέσουν επιλογή για την κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας. Μια τέτοια υποψηφιότητα είναι αυτή του Μίλτου Ζαμπάρα με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Αιτωλοακαρνανία.

Ποιος είναι ο Μίλτος Ζαμπάρας
Ο Μίλτος Ζαμπάρας είναι 38 ετών, έχει σπουδάσει Περιβαλλοντικές Επιστήμες, είναι Διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και ερευνητής στο Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στους «Θεσμούς και Πολιτικές Υγείας καθώς και στις Τεχνολογίες Αειφορικής Διαχείρισης.

Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας., ενώ έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συγγραφέας πολλών  δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, έχει παρουσιάσει την ερευνητική του δουλειά σε πάνω από 30 διεθνή συνέδρια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συμμετείχε ενεργά σε όλους τους αγώνες της γενιάς του, ενεργός πολίτης στις μικρές και μεγάλες μάχες, με το βλέμμα στη μεγάλη εικόνα για την αλλαγή της κοινωνίας υπέρ των αποκλεισμένων και αδυνάμων.

Για 4.5 χρόνια (2015-2019) άσκησε καθήκοντα Υποδιοικητή στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, έχοντας ενισχύσει σημαντικά τις δομές υγείας σε ολόκληρο τον νομό.

Το προηγούμενο καλοκαίρι εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μάλιστα στις πρώτες θέσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από xiromeropress