Το Κεφάλαιο ΙΙ του παιχνιδιού πλοήγησης ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ:the game είναι εδώ!Συγκέντρωσε την ομάδα σου, δήλωσε συμμετοχή και ζήσε τη μοναδική περιπέτεια. Ένα πρωτότυπο παιχνίδι γεμάτο γρίφους και δοκιμασίες που θα σας μεταφέρει στην Ευρώπη του 1825. Περιηγηθείτε στην πόλη, βρείτε πρώτοι τις απαντήσεις και φτάστε πρώτοι στη Χαμένη Διαθήκη… Θα τα καταφέρετε?

Ο Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ» είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο δραστήριες εθελοντικές πρωτοβουλίες της Ιερής πόλης του Μεσολογγίου. Με δράση που ξεκινά από το 1993 έως και σήμερα , ο σύλλογος δρα αδιάκοπα επιδιώκοντας την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου του Δήμου υλοποιώντας πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με ποικίλο και πολυσχιδές περιεχόμενο. Διαθέτοντας μια από τις καλύτερες και πλέον αναγνωρίσιμες φιλαρμονικές της Ελλάδας , θεατρική ομάδα, μπαντίνα μικρών μουσικών κλπ , ο σύλλογος είναι ένα ζωντανό κύτταρο της Μεσολογγίτικης κοινωνίας που φιλοδοξεί να αναδειχθεί ως βασική κινητήρια δύναμη πολιτισμού. Η δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και στον τομέα της Ιστορίας του Μεσολογγίου με στόχο την αναβίωση της ιστορικής μνήμης και των γεγονότων που κατέταξαν την πόλη ανάμεσα στις ιστορικότερες της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.

Ανάμεσα σε αυτές τις δραστηριότητες είναι και το διαδραστικό παιχνίδι πόλης «Ιερή πόλη» , το πρώτο και μοναδικό μέχρι τώρα στο είδος του που σαν σκοπό έχει αφ΄ενός την ψυχαγωγία, αφ΄ ετέρου την ιστορική επιμόρφωση και την ανάδειξη των προσώπων και των γεγονότων που καθόρισαν την ιστορία του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια περιπέτεια αναζήτησης και μυστηρίου , η οποία εκτυλίσσεται μέσα στην πόλη και κατά την οποία οι συμμετέχοντες προσπαθούν να λύσουν γρίφους , να αναζητήσουν πρόσωπα , να αποτρέψουν συνωμοσίες και να ελιχθούν μέσα σε ένα πολυδαίδαλο ιστό αποστολών και γρίφων οι οποίοι όμως βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και τεκμηριώνονται ιστορικά από την ανάλογη βιβλιογραφία . Φέτος οι συμμετοχές (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις) θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις περσινές αφού ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ομάδες από τη Ναύπακτο, το Αγρίνιο και την Πάτρα. Η φετινή περιπέτεια που θα υλοποιηθεί στις 4 και 5/11/2017 στο Μεσολόγγι έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Λόρδο Βύρωνα , την ζωή και το θάνατο του στο Μεσολόγγι και η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Δήμο Μεσολογγίου δια της Κοινωφελούς επιχείρησης, το ιστορικό μουσείο «Διέξοδος» , οι φίλοι της Βαλβείου βιβλιοθήκης, πλήθος εθελοντών κλπ.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *