Η εταιρεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη της πορεία στην αδειοδότηση και υλοποίηση μεγάλου αριθμού φωτοβολταϊκών πάρκων  με το πρόγραμμα Net metering και virtual Net metering συνεχίζει δυναμικά στο πρόγραμμα για τα νέα αγροτικά φωτοβολταϊκά, μετά το νόμο 4602/2019, κερδίζοντας μεγάλο μέρος της αγοράς και προσφέροντας στους κατ’ επάγγελμα αγρότες τεράστιες δυνατότητες κερδών.

Έχοντας αναλάβει ήδη την μελέτη, αδειοδότηση αλλά και κατασκευή σημαντικού αριθμού αγροτικών Φωτοβολταϊκών 500kw στελέχη της εταιρείας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 15 Μαΐου την έκθεση Φωτοβολταϊκών Intersolar στο Μόναχο προκειμένου να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες και λύσεις και συνάπτοντας νέες συνεργασίες και συμφωνίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να προσφέρουν στους πελάτες τους τις πιο αξιόπιστες αλλά και τις πιο σύγχρονες λύσεις.

Με αφορμή την παραπάνω έκθεση, συναντήσαμε την ιδιοκτήτρια της εταιρείας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ Energy» κα Φωτεινή Κούρου, για να μιλήσουμε για τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα των νέων αγροτικών φωτοβολταϊκών.

Αναλυτικά λοιπόν, ολόκληρη η συζήτηση που είχαμε με την κα Κούρου, έχει ως εξής:

  • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες που επιθυμούν να επενδύσουν σε αγροτικό φωτοβολταϊκό πάρκο με το νέο καθεστώς;

Απ. Με την ψήφισητου νομοσχέδιου 4602/19 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνεται πλέον η  δυνατότητα, στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να εγκαταστήσουν αγροτικό φωτοβολταϊκό έως 500 KW με σκοπό την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος.

  • Τι οικονομικό όφελος θα έχει ένας αγρότης από την εγκατάσταση ενός Φωτοβολταϊκού;

Απ. Καταρχάς να διευκρινίσουμε και πάλι, πως Αγροτικό φωτοβολταϊκό  μπορεί να κατασκευάσει μόνο ο  κατ’ επάγγελμα αγρότης. Το ενδιαφέρον των περισσότερων αγροτών βρίσκεται σε έργα 100kw ή 500kw . Ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο 100kw παράγει περίπου 150.000kwh/έτος και με τιμή πώληση της ενέργειας στα 0,076 € ο αγρότης θα έχει ετήσιο όφελος 11.400 ευρώ  και πάνω από 220.000 ευρώ για το σύνολο των 20 ετών. Αντίστοιχα ένα Φωτοβολταϊκό πάρκο 500kw παράγει περίπου 750.000kwh/έτος και με τιμή πώληση της ενέργειας στα 0,076 € ο αγρότης θα έχει ετήσιο όφελος 57.000€  και πάνω από 1.120.000 € για το σύνολο των 20 ετών.

  • Πότε αναμένεται να γίνει η απόσβεση Φωτοβολταϊκών σταθμών 100 kw και 500kw?

Απ. Το κόστος της εγκατάστασης διαφέρει και διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή του εξοπλισμού, οι τιμές των φωτοβολταϊκών πλαισίων διαφέρουν, όπως και οι τιμές των inverter και των βάσεων. Το κόστος για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού συστήματος έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο  χρόνο. Η απόσβεση μιας εγκατάστασης 100 kW αλλά και 500kw  αναμένεται να γίνει περίπου στα  6 χρόνια .

  • Τι πρέπει να προσέξει κάποιος αγρότης- επενδυτής Φωτοβολταϊκών

Απ. Το πρώτο πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι  ενδιαφερόμενοι αγρότες είναι η διαθεσιμότητα του δικτύου και για αυτό  θα πρέπει να μην καθυστερήσουν  Άλλο ένα πρόβλημα είναι οι περιορισμού που έχουν επιβληθεί ως προς την χωροθέτηση του έργου και που θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά ώστε τα έργα να μπορέσουν πραγματικά να υλοποιηθούν.

  • Που θα πρέπει να απευθυνθεί κάποιος που ενδιαφέρεται για την υλοποίηση ενός φωτοβολταϊκού;

Απ: Είναι σημαντικό να απευθυνθούν σε επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά την δουλειά τους,  γιατί ακόμη και η διαδικασία επιλογής αγροτεμαχίου αλλά και η αδειοδότηση των έργων είναι αρκετά περίπλοκη και μπορούν να γίνουν λάθη. Η εταιρεία μας είναι εξειδικευμένη εδώ και 12 χρόνια στην αδειοδότηση φωτοβολταϊκών έργων έχοντας αδειοδοτήσει επιτυχώς πάνω από 120MW.  Καλό είναι οι αγρότες που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν φωτοβολταϊκό να μην καθυστερήσουν γιατί υπάρχει ο κίνδυνος κορεσμού του δικτύου.

  • Τι προσφέρει η εταιρεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY ώστε κάποιος να την επιλέξει;

Απ: Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ENERGY αποσκοπεί σε μακρόχρονες σχέσεις με τους ενδιαφερόμενους πελάτες της συνεχίζοντας τον αδειοδοτικό, συμβουλευτικό και κατασκευαστικό ρόλο που έχει αναλάβει στα 12 χρόνια λειτουργίας της. Στόχος της είναι η εξέλιξή της στις τεχνολογίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μαθαίνοντας, βοηθώντας τους πελάτες της, να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις επιχειρήσεις τους είτε να επενδύσουν εκμεταλλεύοντας τον ενεργειακό πλούτο του τόπου μας. Ακολουθούμε την τάση όλων των προηγμένων κρατών στη παραγωγή καθαρού ηλεκτρισμού με τις τεχνολογίες των φωτοβολταϊκών και του βιοαερίου, προστατεύοντας την ελληνική φύση και παράλληλα βοηθώντας στην οικονομική ενίσχυση των συμπολιτών μας μέσω του θεσμού του net metering και της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Προσκαλούμε όλους τους  ενδιαφερόμενους να επισκεφτούν τα γραφεία μας, στελεχωμένα από μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, και περιβαλλοντολόγους, ώστε να αποκτήσουν έναν καταρτισμένο σύμβουλο στον τομέα της ενέργειας που μπαίνει στη ζωή μας κάθε μέρα και περισσότερο.ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *