Γράφει: Ο Αποστόλης Κομπλίτσης
”O ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ”
Στο σημερινό μου άρθρο θέλω να κάνω μία αναδρομή ποδοσφαιρική για την πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου στο χωριό μας .
Κάνω μια προσπάθεια να καταγράψω ότι θυμάμαι και ότι πληροφορία μπόρεσα να συγκεντρώσω από συγχωριανούς μας ,να καταγράψω και να αποδώσω ελάχιστο φόρο τιμής για όλα εκείνα τα παιδιά παρ όλη τη φτώχεια και τις δυσκολίες της ζωής ,πολλά παιδιά χωρίς παπούτσια αλλά γεμάτα θέληση και αγάπη για το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο. 


Οι τότε πιτσιρικάδες διαμόρφωναν μόνοι τους κάποιες λάκες ( ξέφωτο-επίπεδο χωράφι) και τις ονόμαζαν γήπεδο τέτοιες λάκες ήταν η πάνω και κάτω Γκράλι, η ΠαναγούλαΛάμπρες και το Καδί που βρίσκεται στο δρόμο για τον Άγιο Γεώργιο.
Την ομάδα αποτελούσαν κατά καιρούς οι πιτσιρικάδες τις εποχής .Η περίοδος της πρώτης ιστορικής ομάδας του χωριού μας που προσπαθώ να καταγράψω είναι του 1953-έως 1965 περίπου .
Ποδοσφαιριστές τις εποχής εκείνης ήταν : Oι 
Γιώργος Βλαχάκης, Λάκιας Παλιούρας, Σπύρος Πιπερίγκος(Μπακόλας) Μάκης Μασσαλής, Τάκης Ράπτης, Γιάννης Χρυσικός , Αριστείδης Τόντος ,Γιάννης Χαροκόπος, Κώστας Ράπτης, Πίπης Θεοχάρης , Θεόδωρος Τασούλης, Μαυρογιώργος, Φίλιππος Αναστασίου, Γιάννης Τσακαλογιάννης, Χαράλαμπος Ζαρκαδούλας (Μπάκιας) Γιώργος Μπιτσώρης ,Μιχάλης Μακρυνιώτης ,Τάκης Μπιτσώρης. χρέη προπονητή και πολλές φορές διαιτητής ο Νώντας Πιπερίγκος,Βέβαια ήταν και άλλα παιδιά ανέφερα μόνο μερικούς και χωρίς καμιά σκοπιμότητα .
Η ομάδα της Μπαμπίνης έπαιζε ποδόσφαιρο με τα γύρω χωριά
 όπως η Μαχαιρά , η Σκουρτού, ο Αετός , η Παπαδάτου η 
Κανδύλα τα Όχθια , το κύριο γήπεδο της Μπαμπίνης ήταν οι 
Λάμπρες όταν φυσικά δεν είχαν νερό.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε μερικά αξιοπερίεργα γεγονότα ,τον Γεράσιμο(Μάκια) Μασσαλή τον λέγανε Ματσόλα στο όνομα ενός Ιταλού ποδοσφαιριστή ,ο Λάκιας Παλιούρας έπαιζε συνήθως χωρίς παπούτσια .Ο Μπακόλας από τη φούρια του σε αγώνα με τα Όχθια πήγε να γκρεμίσει τη σκεπή του σχολείου, ο Τάκης Ράπτηςόταν πήγε στο στρατό έπαιξε σε μιά τοπική ομάδα τον ΠΥΡΣΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. Βέβαια όταν γινόταν τίποτα φασαρίες εκείνος που έμπαινε μπροστά ήταν ο Σπύρος Πιπερίγκος
Η μετακίνηση της ομάδας γινόταν συνήθως με το φορτηγό του Χαροκόπου(Ρότσκα) και του Λάκια Παππά,καμιά φορά με τον Χασάπη από τη Μαχαιρά.
Αυτές είναι οι θύμισες και θέλησα να σας μεταφέρω για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress