Και ξαφνικά το προεκλογικό σκηνικό στο Ξηρόμερο πήρε φωτιά. Δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλους δήμους αλλά σ’ αυτά είμαστε πρωτοπόροι. Η αλήθεια είναι ότι σιγόβραζε από καιρό. Μετά λοιπόν την καλοκαιρινή ραστώνη, τα μπάνια και τα παγκύρια με τα κλαρίνα και τις ψητές προβατίνες θέλαμε κάτι πιο ενδιαφέρον. Μια σπίθα, μια αφορμή αρκούσε. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αποστόλη Πανταζή, ο οποίος δήλωσε την στήριξη του στον πρώτο, έδωσαν  συνέντευξη σε κανάλι της Ναυπάκτου. Αυτό ήταν. 
Ακολούθησε της ανωνυμίας το κάγκελο. Εκατοντάδες σχόλια στα τοπικά blogs. Μάλιστα κάποιοι παρακολουθούσαν τον αριθμό τους στο δημοφιλέστερο εξ αυτών ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS. «Πόσα έχει τώρα;» ρωτούσε ο ένας «90» απαντούσε κάποιος. Μετά από λίγο «τώρα πόσα πήγαν;» «136!» έλεγε  με θαυμασμό  αυτός που δεν σήκωνε το κεφάλι του από το κινητό λες και πρόκειται για εκατομμύρια ! Μέχρι και ο μπάρμπα-Μήτσος έχει το τάμπλετ  κρυφά στο σακούλι και πληκτρολογεί σχόλια πάντα ανώνυμα . «Βάλτα όλα» μου ‘πε!, «μην κοβ΄ς τίποτα».

«Υποψήφιοι δήμαρχοι» πήραν την δική τους  θέση με δημοσιεύσεις στον «τοίχο» τους  αφήνοντας  ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.

Πληροφορίες δίνουν και παίρνουν. «Ο τάδε έφυγε από αυτόν και πάει με τον άλλον», «συναντήθηκαν κρυφά αυτός με εκείνον» . «Αυτός έπινε καφέ με τον άλλον και μάλιστα έβαλαν και φωτογραφία στο face. Τι θα κάνει τελικά ο…»  
Αναρτήσεις με απαντήσεις και ανταπαντήσεις που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν….
Απορίες, ερωτήματα, προβλέψεις……

Μπορεί να πρωτοβρόχια να μην ήρθαν όμως η προεκλογική περίοδος στο Ξηρόμερο φαίνεται πως άρχισε για τα καλά, έστω και διαδικτυακά…

.

Είναι η αγωνία για το μέλλον του τόπου και την εκφράζουμε με τα σχόλια ..…

Τσαφ..

         

          

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress