Τον Αύγουστο του 2020 σας ενημερώσαμε για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Συντήρηση της 48ης Επαρχιακής Οδού: Αστακός – Μύτικας, της 32ης Επαρχιακής Οδού: Βόνιτσα – Πάλαιρος – Μύτικας και της 31ης Επαρχιακής Οδού: Αστακός – Βασιλόπουλο – Βέλλα», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ)…..
Οι εργολαβίες ξεκίνησαν και χτες Παρασκευή είχαμε επί τόπου επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη στον Αστακό, παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, δημοτικών συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, στο οδικό έργο βελτίωσης της οδού Βασιλόπουλου – Αστακού, αλλά και σε ένα άλλο έργο, της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αστακού.
Σίγουρα κάθε έργο που γίνεται, έχει θετικό πρόσημο και ειδικά στον τομέα των οδικών δικτύων, όπου ο Δήμος Ξηρομέρου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα σε πάρα πολλά κομμάτια του και η Περιφέρεια καλά κάνει και δίνει σημασία σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.
Δίχως αξιοπρεπές οδικό δίκτυο και σύνδεση με την Ιόνια Οδό, Νότια από σήραγγα προφήτη Ηλία – Πλατυγιάλι και προς Αστακό και πιο Βόρεια από τον Κουβαρά – Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι προς Μύτικα και Αλυζία, δεν πρόκειται να δούμε την πολυπόθητη ανάπτυξη στον Δήμο Ξηρομέρου, οι οποίοι κάποιοι οφείλουν να φροντίσουν να μην είναι και μονόπλευρη μέσω της μονοκαλλιέργειας των ψαριών ιχθυοτροφείου, γιατί αυτό πάει να γίνει με την ολική κατάληψη του παράκτιου χώρου του Δήμου Ξηρομέρου που προωθείτε μέσω της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Δυστυχώς αυτό προωθείτε να συμβεί στην περιοχή μας και ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλουν σε αυτό να έχουν θέση, τοποθέτηση και πράξεις, ώστε να διασφαλιστεί η πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη.
Αυτά είναι τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων και γι’ αυτό ψηφίστηκε η Περιφερειακή Αρχή, για να τα προασπίζει και να βγαίνει μπροστά και δυστυχώς μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο θέμα, το μόνο που έχουμε διαπιστώσει είναι παρατεταμένη και διαρκής σιωπή. Η Δημοτική Αρχή έχει πάρει σαφή και καθαρή θέση και η θέση της Περιφερειακής Αρχής προς το παρόν αγνοείται.

 

 

 

mytikaspress.blogspot.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *