Oι περιβόητοι πύραυλοι S-400 της Ρωσίας είναι ένα ισχυρό στατιωτικό “προιόν” και οι Ρώσοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να τα προωθήσουν στην παγκόσμια στρατιωτική αγορά. Ήδη Τουρκία και Ινδία αποτελούν τους καλύτερους πελάτες της, παρά και κόντρα στις αμερικανικές αξιώσεις να μην τολμήσουν να προβούν σε μια τέτοια αγορά από τον πιο μεγάλο ανταγωνιστή τους στην κούρσα των εξοπλισμών.

Η Μόσχα είναι πρόθυμη να αποκαλύψει τις εντυπωσιακές δυνατότητες των S-400 σε πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε από δοκιμαστική άσκηση που έλαβε χώρα στην Kapustin Yar, στη νότια ρωσική περιοχή Αστραχάν.

Το βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Zvezda, δείχνει τα πληρώματα οκτώ πυραυλικών συστημάτων S-400 που αναπτύσσονται στην περιοχή και προετοιμάζονται γρήγορα για επιχειρήσεις, πριν εντοπίσουν τους στόχους χαμηλής πτήσης και εκτοξεύσουν τους πυραύλους με στόχο να τους καταρρίψουν. Τα συστήματα χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να καταστούν ετοιμόμαχα.

Οι S-400 έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού από το 2007, με 16 συντάγματα που αναπτύσσονται σήμερα στη Ρωσία καθώς και στη αεροπορική βάση Khmeimim στη Συρία.

Άλλα κράτη είναι πρόθυμα να πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια για το S-400 και ένα από αυτά είναι και το τουρκικό κράτος.

topontiki.gr

Από xiromeropress