Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣε πλήρη εξέλιξη η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Σε πλήρη εξέλιξη η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού


Με τη συνεργασία Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προχωρούν να ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες για την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
Μετά την υπογραφή της ένταξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσολογγίου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε και την ένταξη της πράξης «Υπηρεσίες Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης για την προετοιμασία και ωρίμανση των πράξεων της ΟΧΕ για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν την υποστήριξη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου στη σύνταξη της μελέτης κυκλοφοριακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει τις οδούς Παπαδιαμαντοπούλου και Ναυπάκτου.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την αναλυτική περιγραφή της πράξης οι οδοί Ναυπάκτου – Παπαδιαμαντοπούλου είναι κύριες αρτηρίες της πόλης του Μεσολογγίου, αποτελώντας παράλληλα τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Μεσολογγίου – Αιτωλικού. Μέχρι σήμερα δε εξυπηρετούν τη βασική κυκλοφορία εισόδου και εξόδου της πόλης. Το κρίσιμο δε τμήμα από τον κόμβο του Νοσοκομείου έως το 2ο Λύκειο, διασχίζει περιοχές επέκτασης του σχεδίου πόλης.
Η εντατική οικοδόμηση των τελευταίων ετών, αλλά και η ανέγερση σχολικών μονάδων στην περιοχή έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των μετακινήσεων πεζών και ποδηλατών, καθώς επίσης ηλικιωμένων λόγω λειτουργίας σχετικής κοινωνικής δομής.
Με δεδομένη την ύπαρξη και καταγραφή προβλημάτων, η σχεδιαζόμενη παρέμβαση της ΟΧΕ στοχεύει στην βελτίωση της προσβασιμότητας, στην λειτουργική ενοποίηση του αστικού χώρου, τον περιορισμό των υψηλών ταχυτήτων οχημάτων και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Το έργο της ανάδειξης – ανάπλασης των οδών Παπαδιαμαντοπούλου – Ναυπάκτου, δημιουργείται μέσω της Ο.Χ.Ε. με σκοπό την διασφάλιση της ασφαλούς κίνησης πεζών και ποδηλατών, την διαμόρφωση των κόμβων οι οποίοι στην ουσία αποτελούν την είσοδο και έξοδο της πόλης του Μεσολογγίου, αλλά και την οριστική (και όχι αποσπασματική) αντιμετώπιση των ιδιαίτερα αυξημένων κυκλοφοριακών προβλημάτων στην περιοχή με έμφαση στην ασφάλεια των πολιτών.