Στα 82,05 ευρώ ανέρχεται το μηνιαίο κόστος εξαγοράς των ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ, προκειμένου να αναγνωρίσουν χρόνο ασφάλισης στον Κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης Αγροτών.
Η απόφαση προβλέπει ότι για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα καταβάλλεται εισφορά ύψους 20% επί του 70% του προβλεπόμενου, κατά την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης, κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (586,08 ευρώ). Δηλαδή, 82,05 ευρώ (20%) επί των 410,25 ευρώ που αντιστοιχεί στο 70% του βασικού μισθού των 586,08 ευρώ για εργαζόμενους άνω των 25 ετών.
Σύμφωνα με την απόφαση ο αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να συμπίπτει με χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο ή σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή με χρόνο λήψης σύνταξης από ίδιο δικαίωμα από τους ανωτέρω φορείς. Επίσης, σημειώνεται ότι για την ως άνω αναγνώριση ο ασφαλισμένος υποβάλλει σχετική αίτηση άπαξ πριν από τη συνταξιοδότησή του.
Το συνολικό ποσό της κατά τα ανωτέρω εξαγοράς μπορεί να εξοφληθεί εφάπαξ, εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης, οπότε παρέχεται έκπτωση 2% για κάθε έτος αναγνώρισης, είτε σε τόσες μηνιαίες δόσεις, όσοι είναι και οι μήνες που αναγνωρίζονται.
ΠΗΓΗ makeleio.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *