katharismos_agogon_2013_b
Εντατικές εργασίες για να καθαριστούν τα φρεάτια πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου και η ΔΕΥΑ, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες κατά τον φετινό χειμώνα.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Α.Καλαμπαλίκης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Δ.Σκορδόπουλος βρέθηκαν το πρωί, στην οδό Δ. Σταΐκου στο Αγρίνιο, όπου κατά το παρελθόν υπήρξαν προβλήματα και φέτος έγιναν παρεμβάσεις σε φρεάτια. Εκεί έκαναν δηλώσεις για τις εργασίες καθαρισμού των φρεατίων και τις παρεμβάσεις αρμοδιότητας του Δήμου, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία.
«Αναμένουμε το επόμενο διάστημα μεγάλες φυλλοπτώσεις από τα δέντρα, κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στα φρεάτια ,όμως υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης και δεν θα υπάρξει και εκεί κανένα πρόβλημα. Η ΔΕΥΑ καθημερινά καθαρίζει τα φρεάτια και οι πολίτες πρέπει φέτος να είναι ήσυχοι , ότι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καλαμπαλίκης. Ακόμη επεσήμανε ότι λόγω και των παρεμβάσεων που έγιναν δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της χθεσινής βροχόπτωση.
«Οι παρεμβάσεις θα συνεχίζονται όλο τον χρόνο άλλωστε έχουμε εντοπίσει και προβλέψει τα σημεία που πραγματικά υπήρχε πρόβλημα στην πόλη. Έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε συνεργασία του δήμου, της ΔΕΥΑ, των Τεχνικών Υπηρεσιών, του τμήματος Πρασίνου αλλά δεν δρούμε μόνο τώρα που ανακοινώθηκαν έκτακτα φαινόμενα», συμπλήρωσε.
Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Σκορδόπουλος αν και υπήρξαν πολύ έντονα χθεσινά καιρικά φαινόμενα, με τη βροχή να ξεπερνά ακόμη και τα 230 χιλιοστά, η πόλη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως εξήγησε «ο κύριος λόγος είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε προγραμματίσει τον καθαρισμό των φρεατίων. Τώρα που έχουμε τεθεί σε ετοιμότητα προστατεύουμε ακόμη περισσότερο τα σημεία εκείνα που είχαμε προβλήματα στο παρελθόν, όπως στην περιμετρική μετά τη σήραγγα, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην οδό Κολοκοτρώνη ή εδώ επί της Δ. Σταίκου, όπου κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια παρουσιάστηκαν έντονα προβλήματα. Αυτά πλέον έχουν λυθεί με παρεμβάσεις από την υπηρεσία της ΔΕΥΑ , όσο και σε συνεργασία με το τμήμα καθαριότητας που αναλαμβάνει τη σωστή καθαριότητα των δρόμων, με αποτέλεσμα να μη βουλώνουν από πάνω τα φρεάτια. Είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, με άμεσες παρεμβάσεις».
ΠΗΓΗ: agrinionews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *