ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ!
Μια πολύ πονεμένη ιστορία από όλες τις απόψεις που έχει σαν αντίκτυπο την μηδαμινή παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στους εκατοντάδες κατοίκους όλης της περιοχής που αναγκάζονται να τρέχουν σε Αμφιλοχία και Αγρίνιο για πολύ απλά περιστατικά ακόμα και για συνταγές!
ΑΣ ΠΆΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΕΜΕΛΙΩΘΗ ΤΟ 1995 ΕΠΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΓΕΤΑΙ!
Με την υπ’ αριθμ Υ3α/ΓΠ 96645/07 απόφαση , τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε η υπ’ αριθμ Υ3β/οικ.6385/10.9.1993 κοινή υπουργική απόφαση « Σύσταση Κέντρου Υγείας (Κ.Υ) Κατούνας Νομού Αιτωλοακαρνανίας » (ΦΕΚ 743/τ. Β΄)
Έτσι το Κέντρο Υγείας Κατούνας είναι το πέμπτο Κ.Υ. αρμοδιότητας του Νοσοκομείου μας .
Το Κέντρο Υγείας έχει έδρα το Δημοτικό Διαμέρισμα Κατούνας του Δήμου Μεδεώνος και ως περιοχή ευθύνης του Κ.Υ. Κατούνας ορίζονται ο Δήμος Μεδεώνος ο οποίος περιλαμβάνει τα Δημοτικά Διαμερίσματα Κονοπίνας , Αετού, Τρύφου, Αχυρών, Κομπωτής και Κατούνας καθώς και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Φυτειών και Παπαδάτου του Δήμου Φυτειών.
Για τις ανάγκες του Κ.Υ. Κατούνας συνιστώνται οι παρακάτω κατά κλάδο , βαθμό, κατηγορία και ειδικότητα θέσεις προσωπικού:


2.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Τ.Ε.
Κλάδος ΤΕ Νοσηλευτικής – Τέσσερις (4) θέσεις.
Κλάδος ΤΕ Μαιευτικής – Μία (1) θέση.
Κλάδος ΤΕ Επισκεπτών – τριών Υγείας – Δύο (2) θέσεις.
Κλάδος ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας – Μία (1) θέση.
Κλάδος ΤΕ Φυσιοθεραπείας – Μία (1) θέση.
Κλάδος ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας – Μία (1) θέση.
Κλάδος ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων – Μία (1) θέση.
Κλάδος ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας – Μία (1) θέση.
3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ.Ε.
Κλάδος ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων – Μία (1) θέση.
Κλάδος ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων – Τέσσερις (4) θέσεις.
4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Υ.Ε.
Κλάδος ΥΕ Επιμελητών – Μία (1) θέση.
Κλάδος ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας – Δύο (2) θέσεις.

ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ;ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΟΥς ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ;Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ;
ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά στο θέμα του Κέντρου Υγείας Κατούνας το οποίο δεν λειτουργεί πια τις απογευματινές ώρες και αργίες. Χτες 21/3/2017 είδαμε τριτοκοσμικές σκηνές. Κόσμο που περίμενε, ηλικιωμένος που μεταφέρθηκε εσπευσμένα, νομίζοντας ότι λειτουργεί , δέχονταν τις πρώτες βοήθειες έξω από αγροτικό γιατρό, η οποία βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Κορέτση . Αυτές οι σκηνές δεν μας τιμούν σαν χώρα. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2017.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση για τα παραπάνω.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Στούπας Θεόδωρος

Μια επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή έστειλε ο κ. Κουτιβής Ευάγγελος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας «Φίλιππος ο Ακαρνάν» και που αφορά στο κέντρο Υγείας Κατούνας.
Πιο συγκεκριμένα:
«Η κατάσταση στο χώρο του Κέντρο Υγείας Κατούνας επιδεινώνεται ραγδαία. Παίρνει εκρηκτικές και άκρως επικίνδυνες διαστάσεις. Η υγεία είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε οικονομική κρίση.
Την απόγνωση τους εκφράζουν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος εξαιτίας των ελλείψεων τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Κατούνας.
Αυτή την στιγμή οι μόνοι γιατροί που υπάρχουν είναι: Φώτης Λιάβας Επιμελητής β, Ειρήνη Ζαρμπαλά Ειρήνη Διευθύντρια και Γουλιανός Ιωάννης για το περιφερειακό ιατρείο Φυτειών, Παπαδάτου και Κωνωπίνας.
Το Κέντρο Υγείας Κατούνας έχει 5 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού αλλά από αυτές οι 2 νοσοκόμες είναι στην Κατούνα οι άλλες τρεις έχουν πάει στο νοσοκομείο Αγρινίου ενώ οι θέσεις τους είναι στο κέντρο υγείας Κατούνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους το χειμώνα και την περίοδο του καλοκαιριού ακόμα περισσότερους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εφημερίες των γιατρών που δεν αρκούν και δεν μπορούν να γίνουν κάτω από τις σημερινές συνθήκες. Δηλαδή ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, ούτε καθαρίστρια έχει, ούτε φύλακα, ούτε ασθενοφόρο. Περίπου στις 19 εφημερίες γίνονται το μήνα και κάτω από αυτές τις συνθήκες εργασίας έχουν παραιτηθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια 5 γιατροί είτε αγροτικοί, είτε κανονικά διορισμένοι.
Όλα αυτά γιατί δεν μπορεί ένας γιατρός να κάνει εφημερία χωρίς νοσοκόμα και χωρίς φύλαξη στο σημείο που βρίσκεται το κέντρο υγείας. Άλλωστε αν είναι μόνος του απαγορεύεται να εγκαταλείψει την θέση του και σε σοβαρό περιστατικό.
Μερικές εφημερίες από αυτές γίνονται από τους υπάρχοντες γιατρούς και έρχεται και κάποιος άλλος γιατρός από το Θέρμο ελάχιστες φορές και φυσικά χωρίς νοσοκόμους.
Η επέκταση του κτιρίου δίπλα στο σημερινό δείχνει πως είναι έτοιμο κατασκευαστικά, χωρίς καθόλου ιατρικό εξοπλισμό. Αλλά και να επανδρωθεί πως θα λειτουργήσει άραγε χωρίς γιατρούς (αφού κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν έρχεται κανένας ή παραιτούνται), χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς ασφάλεια (φύλαξη), χωρίς ασθενοφόρο, χωρίς διοικητικό προσωπικό, χωρίς καθαρίστρια. Αφού δεν υπάρχουν ούτε στο σημερινό και οι γιατροί κάνουν συγχρόνως το νοσοκόμο, την καθαρίστρια αλλά και το φύλακα.
Με λίγα λόγια το κέντρο υγείας Κατούνας υπολειτουργεί εδώ και χρόνια, αλλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
Η υποστελέχωσή του έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να παραμένει χωρίς εφημερίες θέτοντος σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής μας.
Κύριε Υπουργέ Υγείας
Κύριε Κουρουμπλή
Μιας και ήσασταν από τους πρώτους που δημιουργήσατε το Κέντρο Υγείας στην Κατούνα και ενδιαφερθήκατε γι’ αυτό, είναι ώρα να ενδιαφερθείτε ξανά και να δώσετε λύση στα προβλήματα που υπάρχουν.
Η αγανάκτηση των κατοίκων έχει φτάσει στο απροχώρητο, έχουμε δικαίωμα στην Υγεία, δικαίωμα στη Ζωή. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δε μπορεί κανείς να μας το στερήσει».
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ:
«Το Κέντρο Υγείας Κατούνας εξυπηρετεί περίπου δέκα χιλιάδες πληθυσμό καθώς εξυπηρετεί εκτός από την περιοχή του Δήμου Μεδεώνος αλλά και πολλά χωριά από το ορεινό τμήμα του Δήμου Ξηρομέρου .
Επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν πλήρως στελεχωμένο και έβγαιναν καθημερινά εφημερίες με αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή.
Από πέρσι όμως είναι υποστελεχωμένο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απογευματινός γιατρός και έτσι το Κέντρο να μην μπορεί να λειτουργήσει πια τις απογευματινές ώρες καθώς και τις αργίες. Στο Κέντρο Υγείας επίσης δεν υπάρχει ασθενοφόρο έτσι όταν τύχει κάποιο έκτακτο περιστατικό θα πρέπει ιδιωτικά να μετακινηθεί 25-30 λεπτά απόσταση προς την Αμφιλοχία με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός
Εάν και πότε προτίθεται το Υπουργείο να στελεχώσει πλήρως το Κ.Υ Κατούνας;»
ΕΔΩΘΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ;
Σύμφωνα με τις καταγγελίες συγχωριανών μας συμπολιτών μας το Κέντρο Υγείας Κατούνας ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
μια γιατρό περιμένουν δεκάδες ασθενείς να έρθει χιλιόμετρα δρόμο να εξετάσει ασθενείς ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ και να συνταγογραφήσει φάρμακα!
Ο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΑΝ ΚΤΙΡΙΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΜΕΣΗ ΤΩΡΑ..ΧΘΕΣ…ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΑΚΩΜΗΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..
ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *