Ο Γερμανός κατασκευαστής τρακτέρ μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση. Όπως τονίζει η εταιρεία, το μοντέλο e100 Vario είναι το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ, κατάλληλο για καθημερινή χρήση στο χωράφι, που με μία φόρτιση μπορεί να βγάλει εις πέρας πολλές εργασίες, χωρίς το άγχος της επαναφόρτισης της μπαταρίας μέσα στην ημέρα.
Έχει ισχύ 50kW, που μεταφράζεται σε περίπου 67 άλογα. Σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 5-6 ώρες, διαθέτοντας μια μπαταρία ιόντων λιθίου 650 V με χωρητικότητα 100kWh.
Υπάρχει επίσης μια τυποποιημένη σύνδεση για το PTO, καθώς και η συνηθισμένη υδραυλική τροφοδοσία.
Η διαχείριση της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για την μπαταρία του τρακτέρ,, παρακολουθείται μέσω εφαρμογής στο έξυπνο τηλέφωνο. Λειτουργίες όπως η προθέρμανση τον χειμώνα ή ο κλιματισμός το καλοκαίρι μπορούν να ελεγχθούν από πριν, όταν το τρακτέρ είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα.
Τα άμεσα οφέλη από ένα ηλεκτροκίνητο τρακτέρ, όπως αναφέρειι η Fendt, είναι μεταξύ άλλων το μειωμένο κόστος συντήρησης, αφού το e100 Vario δεν χρειάζεται λάδι, φίλτρο και τα άλλα απαραίτητα ανταλλακτικά που απαιτούν οι πετρελαιοκινητήρες. Και φυσικά, δεν χρειάζεται πετρέλαιο.




Βασίλης Σοφός
Agronews

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *