Kαλά νέα για ένα κρίσιμο έργο στον ορεινό Βάλτο της Αιτωλοακαρνανίας καθώς πλησιάζει η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της νέας γέφυρας κοντά στο ιστορικό γεφύρι Τέμπλας .
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας ξεκινούν οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο-πνοής για τη Δυτική Ευρυτανία και τον ορεινό Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας,αυτό της κατασκευής της νέας γέφυρας στον Αχελώο σε μικρή απόσταση από το γεφύρι Τέμπλας.
Την περασμένη Τρίτη στη Λαμία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε την πολυπόθητη σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου ΑΕΤΕΘ ΑΕ.Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ και μετά απο την δοθείσα έκπτωση 51,98% έφτασε το ποσό των 811.559,39 ευρώ.
Θυμίζουμε πως η κατασκευή της νέας γέφυρας αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και αφου πέρασε πέρασε απά …σαράντα κύματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δημοπρατήθηκε τον περασμένο Μάρτη. Εν τούτοις η σύμβαση υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα.
Η νέα γέφυρα, σύμφωνα με την μελέτη, θα κατασκευαστεί 130 μέτρα νοτιότερα του υφιστάμενου διατηρητέου μνημείου της παλαιάς πέτρινης γέφυρας «Τέμπλας», επί της κοίτης του Αχελώου Ποταμού στο στενό σημείο του (50-55 μέτρα). Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης .Στην γέφυρα προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίου απο την μεριά του διατηρητέου γεφυριού για τους επισκέπτες.
ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΕΜΠΛΑΣ VimaPoliti.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *