Έκτακτη Ενημέρωση για τους Αθλητές και τις Αθλήτριες – Αλλάζει η διαδρομή των 10χλμ και του Ημιμαραθωνίου Δρόμου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος μετά από μια διετίας αναβολής λόγο κορονοιού είναι πάλι σε θέση εκκίνησης.

Φέτος με πολλά εμπόδια από ανθρώπους που κατέχουν θέσεις ευθύνης και που προέβαλαν πολλές διαδικαστικές δικαιολογίες (που δεν τις είχαν κατά μυστήριο τρόπο στους προηγούμενους 20 αγώνες του Άκτιου Δρόμου και δεν τις προβάλουν για πολλούς δρομικούς αγώνες της Δυτικής Ελλάδας) δεν πτοηθήκαμε και προετοιμάσαμε τον 21ο Άκτιο Δρόμο. Κινηθήκαμε άμεσα και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε αθλητές από σχεδόν όλη την Ελλάδα

Δυστυχώς φέτος ο Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος και τα 10000 μέτρα και μόνο για το 2022 αλλάζουν διαδρομή.

Να τονίσουμε ότι η αλλαγή είναι μόνο για το 2022 . Το 2023 θα ακολουθηθεί η διαδρομή που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 10.020 ΜΕΤΡΩΝ

21ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΚΤΙΟ ΔΡΟΜΟ
Ο Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 09.10 από την ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (στο ύψος της πλατείας δημαρχείου). Θα κατευθυνθεί περιμετρικά του Κάστρου (περιοχή ΧΩΡΑ) και 100 μέτρα μετά την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου θα στρίψουν δεξιά με κατεύθυνση τον παλιό δρόμο Βόνιτσας – Συνοικισμό Ακτίου – Πρέβεζα.

Στα 10549 μέτρα που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο ξυλείας του Παπαμιχάλη (στο Άκτιο) θα στρίψουν και θα κατευθυνθούν πάλι προς Βόνιτσα ακολουθώντας την ίδια διαδρομή . Περιμετρικά του Κάστρου , παραλία Βόνιτσας και τερματισμός στην αψίδα στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου.

Στα 10549 μέτρα θα υπάρχει βατήρας και κριτής που θα πιστοποιεί το πέρασμα των αθλητών και θα δίνει ενημέρωση στην αφετηρία για την εξέλιξη του αγώνα

Κατά μήκος του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν κριτές θα υπάρχουν 6 κιόσκια με νερά, ισοτονικά και βρεγμένα σφουγγάρια .
Τους αθλητές θα συνοδεύει ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Βόνιτσας επανδρωμένο με γιατρό.
Επίσης σε όλη την διάρκεια του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν δύο μηχανάκια και αυτοκίνητο, όπου θα μεταφέρουν, όσους εγκαταλείπουν στον τερματισμό του Ακτίου Δρόμου.
Ο αγώνας θα έχει μέγιστη διάρκεια 3 ώρες (όποιος περάσει το 10549 χλμ σε περισσότερο από 1 ώρα και 35 λεπτά θα ενημερώνεται ότι πρέπει να εγκαταλείψει).

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία στην παραλία της Βόνιτσας , στην Πλατεία Δημαρχείου μέχρι τις 09:00 π.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι και σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232 (από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.) και στο email kekomekada@gmail.com.

Νέες συμμετοχές αλλά και τα νούμερα για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και για τα 10050 μ και 5050 μ θα μπορούν οι αθλητές να τα παραλάβουν στον Πολυχώρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσα (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου από τις 17.00 μμ έως τις 20.30 μμ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 10.020 ΜΕΤΡΩΝ (από τον οικισμό Ακτίου)

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τον αγώνα των 10020 μέτρων ξεκινάει από τον οικισμό Ακτίου στο ύψος της εξόδου της Ιόνιας Οδού προς Πρέβεζα. Είναι 300 μέτρα κάτω από την γέφυρα της Ιονίας Οδού, με κατεύθυνση τον δρόμο προς Βόνιτσα (παλιός δρόμος Πρέβεζα – Άκτιο – Βόνιτσα) με ώρα εκκίνησης 9:15 πμ.
Θα ακολουθήσει την παλιά οδό, δρόμο από τον οικισμό του Ακτίου προς την Βόνιτσα θα κατευθυνθεί προς την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου – Περιμετρικά του Κάστρου , παραλία Βόνιτσας και τερματισμός στην αψίδα στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου.

Εγγραφές για τα 10020 μέτρα θα γίνονται μέχρι αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου από τις 08.30 πμ έως 14.00 μμ στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας και στο τηλέφωνο 2643022232

Νέες συμμετοχές αλλά και τα νούμερα για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και για τα 10050 μ και 5050 μ θα μπορούν οι αθλητές να τα παραλάβουν στον Πολυχώρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσα (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου από τις 17:00 μ.μ. έως τις 20:30 μ.μ.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νούμερα και βραχιόλια για τα 10020 μέτρα θα δίνονται την ημέρα του αγώνα στην πλατεία του Δημαρχείου της Βόνιτσας από τις 08:00 π.μ. έως και τις 08:35 π.μ.

Τα λεωφορεία με κατεύθυνση την αφετηρία των 10020 μέτρων θα ξεκινήσουν για όλους τους αθλητές στις 08:35 πμ από την Τράπεζα Πειραιώς στο ύψος του Δημαρχείου Βόνιτσας

Κατά μήκος του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν κριτές θα υπάρχουν 6 κιόσκια με νερά, ισοτονικά και βρεγμένα σφουγγάρια .
Τους αθλητές θα συνοδεύει ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Βόνιτσας επανδρωμένο με γιατρό .
Επίσης σε όλη την διάρκεια του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχουν δύο μηχανάκια και αυτοκίνητο , όπου θα μεταφέρουν, όσους εγκαταλείπουν στον τερματισμό του Ακτίου Δρόμου.

Νικητές ανακηρύσσονται

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και –Γυναίκες

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 θα διεξαχθούν 2 ακόμη αγώνες που παραμένουν ως έχουν αρχικά προγραμματιστεί :

– Ο 4ος αγώνας δρόμου πόλης των 5050 μέτρων (με εκκίνηση από την παραλία Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου στις 09:20 )
– Ο 6ος παιδικός αγώνας των 999 μέτρων (με εκκίνηση από την παραλία Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου στις 12:00 )

Τα νούμερα για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και για τα 10050 μ και 5050 μ θα μπορούν οι αθλητές να τα παραλάβουν στον Πολυχώρο ΛΑΙΣ στην Βόνιτσα (πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία) το Σάββατο 1 Οκτωβρίου από τις 17.00 μμ έως τις 20.30 μμ

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 999 ΜΕΤΡΩΝ

Τα παιδιά του Δημοτικού θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Δημαρχείου στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στις 11.30 πμ..

Τα νούμερα έχουν ήδη μοιρασθούν στα Δημοτικά Σχολεία στην Βόνιτσα και σε μένουν ακόμη να δοθούν σε κάποια άλλο σχολείο του Δήμου που υπάρχει συμμετοχή.

Όποιο παιδί δεν έχει δηλώσει συμμετοχή και θέλει να συμμετάσχει από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ή από άλλο Δήμο και δεν μένει στην Βόνιτσα θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2643022232 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας.

Τα παιδιά αυτά θα παραλάβουν τα νούμερα (αφού συμπληρώσει ο γονέας την αίτηση συμμετοχής από την γραμματεία του αγώνα έξω από το Δημαρχείο Βόνιτσας)

Τα παιδιά για τα 999 μέτρα θα εκκινήσουν στις 11.45 (Β-Γ-Δ Δημοτικού αγόρια κορίτσια ) και 12:05 ( Ε-ΣΤ Δημοτικού αγόρια κορίτσια) από το Δημαρχείο Βόνιτσας με κατεύθυνση το λιμάνι της Βόνιτσας (προς Κάστρο).

Θα ακολουθήσουν τον χωμάτινο παραλιακό δρόμο και θα στρίψουν στο τέλος αυτού του δρόμου (στο ύψος του club HORA PARADISO) με κατεύθυνση πάλι την παραλία της Βόνιτσας.
Θα τερματίσουν στον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην πλατεία Δημαρχείου .

Νικητές ανακηρύσσονται

Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά σε αγόρια και κορίτσια για τα παιδια Β-Γ-Δ Δημοτικού

Οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά σε αγόρια και κορίτσια για τα παιδια Ε-ΣΤ Δημοτικού

Στον τερματισμό θα υπάρχουν μετάλλια για όλους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ 5.050 ΜΕΤΡΩΝ

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα γίνουν ο αγώνας εντός της πόλης των 5.050 μέτρων.
Η εκκίνηση και του αγώνα θα γίνει από την παραλία της Βόνιτσας στο σημείο της αφετηρίας (Πλατεία Δημαρχείου) στις 09.15 για τον αγώνα των 5050 μέτρων

Ο αγώνας των 5050 μέτρων θα πραγματοποιηθεί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Ο Αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.20 πμ από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου Ακτίου Δρόμου στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος του Δημαρχείου.
Ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς την Χώρα (περιμετρικά του Κάστρου) .

Θα περάσει την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο ύψος του Ταχυδρομείου της Βόνιτσας θα κατευθυνθεί αριστερά προς παραλία .

Στην Τράπεζα Πειραιώς θα στρίψει δεξιά και θα ακολουθήσει τον παραλιακό δρόμο .

Οι αθλητές θα περάσουν στο Άλσος της Σάλτινης ,θα περάσουν την πέτρινη γέφυρα προς την Κουκουμίτσα (θα γίνει μια μικρή διαδρομή στο νησάκι της Κουκουμίτσας που θα είναι με σήμανση προσδιορισμένη ) και θα γυρίσει στην παραλία της Βόνιτσας τερματίζοντας στην Πλατεία Δημαρχείου.

Εγγραφές για τα 5050 μέτρα θα γίνονται καθημερινά από τις 08.30 πμ έως 14.00 μμ στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στον Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας και στο τηλέφωνο 2643022232 μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου .

Νούμερα και βραχιόλια θα δίνονται την ημέρα του αγώνα στο Δημαρχείο της Βόνιτσας στο σημείο της εκκίνησης από τις 08.15 πμ έως και τις 09:00 πμ.
Νικητές ανακηρύσσονται

Oι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και – Γυναίκες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στον τερματισμό θα υπάρχουν μετάλλια για όλους.
Στον τερματισμό θα υπάρχουν εμφιαλωμένο νερό ΚΟΡΠΗ NESTLE .
Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει η παρουσία επίσημων κριτών.
Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο

∙ ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ- ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 21ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά Άνδρες και –Γυναίκες

∙ 18 – 30 ετών Α k 18 – 30 ετών Γ
∙ 31 – 40 ετών Α k 31 – 40 ετών Γ
∙ 41 – 50 ετών Α k 41 ετών έως 50 Γ
∙ 51 – 60 ετών Α κ 51 ετών έως 75 Γ
∙ 61 ετών έως 75 ετών Α
∙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 75
∙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 75

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια και διπλώματα.
– Στους δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι μεγάλοι χορηγοί και συνδιοργανωτές και φέτος του 21ου Άκτιου Δρόμου είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , Ο ΠΑΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑΘΡΕΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΚΟΡΠΗ NESTLE

Για τους αγώνες των 5050 μέτρων αλλά και των 1.020 μέτρων θα υπάρχει ασθενοφόρο και νοσοκόμα που θα προσφέρει δωρεάν το «ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε.» (Διαγνωστικό Εργαστήριο και Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης).

Το Διαγνωστικό Εργαστήριο «ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε.» με έδρα το Αγρίνιο και παράρτημα και στην Βόνιτσα είναι ένα σύγχρονο διαγνωστικό Κέντρο με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με αξιοπιστία αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων από έμπειρο και αξιόλογο προσωπικό με υψηλό το αίσθημα ευθύνη.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αλλά και όλους τους πολίτες διπλανών Δήμων να έρθουν στην Βόνιτσα την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου να αγωνισθούν ή για να παρακολουθήσουν τον 21ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο να χειροκροτήσουν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές και να απολαύσουν τα τοπία και την ομορφιά της Βόνιτσας

Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.

Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. Οι αγώνες-αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.

Το Άκτιο ανήκει διοικητικά και γεωγραφικά στην Αιτωλοακαρνανία και στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Από xiromeropress