Μία επιτυχημένη ιστορία 70 χρόνων έχει χαράξει η Κορινθιακή γαλακτοκομική εταιρεία Μανδρέκας, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα την δυναμική πορεία της, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους πελάτες με τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα της.
Με βάση τις αυθεντικές πρώτες ύλες που προέρχονται αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς, η 100% Made in Greece εταιρεία Μανδρέκας φροντίζει να φτάνουν στο πιάτο μας φρέσκα προϊόντα γάλακτος, όπως παραδοσιακό γιαούρτι, γιαούρτι με φρούτα, επιδόρπια γάλακτος και επιδόρπια γιαουρτιού, άριστης ποιότητας. Στην κορυφή των προϊόντων της βρίσκεται το στραγγιστό γιαούρτι με μαστίχα Χίου και μέλι, καθώς και η νέα σειρά γάλακτος ήπιας παστερίωσης, ‘Low+Slow’.

Η Μανδρέκας Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1948. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει κάνει αλματώδη βήματα, κατορθώνοντας να φτάσει στις αγορές της Πορτογαλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, του Hong-Kong αλλά και της Σιγκαπούρης και της Ταϊλάνδης.
Μάλιστα μία από τις σπουδαιότερες στιγμές της επιχειρηματικής της δράσης ήταν η κοινοπραξία με μια Αμερικάνικη εταιρεία, η οποία τους βοήθησε να εισέλθουν στην αγορά της Αμερικής και από το 2012 να παράγουν ελληνικό γιαούρτι στο Wisconsin της Αμερικής.
Ο κ. Ευάγγελος Μανδρέκας, ιδιοκτήτης της εταιρείας μίλησε αποκλειστικά στο MadeinGreece.newsγια το success story, τις επιτυχίες, τα δύσκολα βήματα και τα όνειρα για το μέλλον.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Ο Ευάγγελος Μανδρέκας θέλοντας να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση, το 1991 ανέπτυξε μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κόρινθο που, μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας στην Ελλάδα
  • Εδώ και 70 χρόνια, η Μανδρέκας ΑΕ καταφέρνει να ξεχωρίζει γιατί μένει πιστή σε αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός απέναντι στους καταναλωτές και τους πελάτες της, η αφοσίωση στην ελληνική παράδοση, η δέσμευση για παραγωγή φρέσκων προϊόντων
  • Επιδιώκοντας την συνεχή καινοτομία, έχουμε λανσάρει 14 διαφορετικές γεύσεις γιαουρτιών με φρούτα, με κορυφαία αυτή του στραγγιστού γιαουρτιού με μαστίχα Χίου και μέλι, καθώς και τη νέα σειρά γάλακτος ήπιας παστερίωσης, ‘Low+Slow’
  • μετά από αρκετές προσπάθειες εισόδου στην αγορά της Αμερικής, καταφέραμε και κάναμε ένα joint – venture με μια Αμερικάνικη εταιρεία (Klondike Cheece Co.) και από το 2012 παράγουμε ελληνικό γιαούρτι στο Wisconsin της Αμερικής
  • Τα προϊόντα μας διατίθενται είτε με το δικό μας brand είτε με ιδιωτική ετικέτα, στην Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία, Κύπρο, στο Hong-Kong αλλά και στην Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη
  • η ελληνικότητα είναι αναπόσπαστο τμήμα του εταιρικού μας DNA
  • Όραμα και στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο ελληνικό κοινό και να εδραιωθούμε στην συνείδησή του σαν ένα αγαπημένο brand γαλακτοκομικών προϊόντων

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της Μανδρέκας Α.Ε; Πότε και πως ξεκίνησαν όλα;

Η Μανδρέκας Α.Ε είναι μια οικογενειακή, ελληνική επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων που ιδρύθηκε το 1948 από τον Δημήτριο Μανδρέκα. Από το 1984, τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε ο Ευάγγελος Μανδρέκας, αφού γύρισε από τις σπουδές του στην Αγγλία (B.Sc, M.Sc. στην Εφαρμοσμένη Μηχανική). Θέλοντας να επεκτείνει την οικογενειακή επιχείρηση, το 1991 ανέπτυξε μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κόρινθο που, μέσα σε λίγα χρόνια, κατάφερε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ένα εκτενές δίκτυο εξαγωγών σε Αμερική και Ευρώπη, όπου το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία.
Σήμερα, η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται με μεράκι και αγάπη για την παραγωγή ποιοτικών, αυθεντικών και 100% ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Μανδρέκας που την κάνουν ξεχωριστή;

Εδώ και 70 χρόνια, η Μανδρέκας ΑΕ καταφέρνει να ξεχωρίζει γιατί μένει πιστή σε αρχές και αξίες, όπως ο σεβασμός απέναντι στους καταναλωτές και τους πελάτες της, η αφοσίωση στην ελληνική παράδοση, η δέσμευση για παραγωγή φρέσκων προϊόντων από ποιοτικές πρώτες ύλες και με βάση διεθνείς προδιαγραφές, οι μακροχρόνιες σχέσεις με τους συνεργαζόμενους παραγωγούς και η προώθηση των αυθεντικών ελληνικών γεύσεων γαλακτοκομικών προϊόντων στο εξωτερικό. Μέλημα της εταιρείας είναι να συνεχίσει να παράγει προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που συμβάλλουν στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή του σύγχρονου καταναλωτή.

Σήμερα ποια είναι τα προϊόντα που έχετε να παρουσιάσετε στο καταναλωτικό κοινό, ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και ποια είναι τα πιο δημοφιλή στους καταναλωτές;

Η εταιρεία μας έχει μεγάλη παραγωγική δυνατότητα μίας ευρείας γκάμας γαλακτοκομικών προϊόντων που περιλαμβάνει γάλα, στραγγιστό γιαούρτι, γιαούρτι αγελάδος, γιαούρτι με φρούτα, επιδόρπια γάλακτος και επιδόρπια γιαουρτιού. Επιδιώκοντας την συνεχή καινοτομία, έχουμε λανσάρει 14 διαφορετικές γεύσεις γιαουρτιών με φρούτα, με κορυφαία αυτή του στραγγιστού γιαουρτιού με μαστίχα Χίου και μέλι, καθώς και τη νέα σειρά γάλακτος ήπιας παστερίωσης, ‘Low+Slow’. Όλα τα προϊόντα Μανδρέκας παράγονται από 100% ελληνικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας ώστε να φτάνουν φρέσκα στον καταναλωτή. Oι καταναλωτές φαίνεται να εκτιμούν εξίσου το γιαούρτι αγελάδος 3,85%, το στραγγιστό 2% και βέβαια την κρέμα βανίλια και σοκολάτα που έχουν γίνει ανάρπαστα σε μικρούς και μεγάλους.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της επιχειρηματικής σας δράσης;

Υπάρχουν αρκετές καλές και δύσκολες στιγμές στην πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα. Μία από αυτές που έχουμε έντονα στη μνήμη μας, είναι όταν μετά από αρκετές προσπάθειες εισόδου στην αγορά της Αμερικής, καταφέραμε και κάναμε ένα joint – venture με μια Αμερικάνικη εταιρεία (Klondike Cheece Co.) και από το2012 παράγουμε ελληνικό γιαούρτι στο Wisconsin της Αμερικής.

Η Μανδρέκας είναι ανάμεσα στις 21 επιχειρήσεις που θα λάβουν την υποστήριξη από το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Πως αισθάνεστε γι’ αυτό, ποια η σημασία της βράβευσης;

Η πρόκριση στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» μας χαροποιεί ιδιαίτερα και πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε νέους επιχειρηματικούς δρόμους, ώστε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, την καινοτομία και την εξωστρέφεια μας. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να οργανώνονται τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του ΟΠΑΠ σε συνεργασία με την Endeavor, καθώς η στήριξη μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και μείωσης της ανεργίας.

Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια είναι οι τρεις λέξεις – κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία. Πως καταφέρατε στον τομέα σας να εντάξετε τα τρία αυτά στοιχεία που σας έχουν τοποθετήσει στις κορυφαίες θέσεις στον χώρο;

Από την δεκαετία του 2000 προσπαθήσαμε με συνεχείς παρουσίες σε εκθέσεις στο εξωτερικό να εδραιώσουμε πνεύμα εξωστρέφειας. Η συνεχής παρουσία στο εξωτερικό μας έφερε σε επαφή με συναδέλφους από άλλες χώρες όπου αναπτύχθηκε υγιής ανταγωνισμός αλλά και συνεχής πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα του κλάδου. Αυτο μας οδήγησε στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, αλλά και πρακτικών στην παραγωγή.

Σε ποιες χώρες διαθέτετε παρουσία στο εξωτερικό;

Αυτή τη στιγμή έχουμε παρουσία σε 10 χώρες στο εξωτερικό με την προσθήκη νέων πελατών κάθε χρόνο. Τα προϊόντα μας διατίθενται είτε με το δικό μας brand είτε με ιδιωτική ετικέτα, σε Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία, Κύπρο, στο Hong-Kong αλλά και στην Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

Εμείς δημιουργήσαμε το site »Made in Greece.news». Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Είμαστε μία αμιγώς ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση που συνειδητά επιλέγει να πορεύεται, στηρίζοντας Έλληνες παραγωγούς, επιλέγοντας ποιοτικές πρώτες ύλες ελληνικής προέλευσης, αναδεικνύοντας αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά και βοηθώντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Θεωρούμε λοιπόν ότι η ελληνικότητα είναι αναπόσπαστο τμήμα του εταιρικού μας DNA και επιδιώκουμε να λειτουργούμε πάντα με βασικό γνώμονα τον σεβασμό στον πελάτη-καταναλωτή παράγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας.

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η Μανδρέκας; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Αρχή μας είναι η επιχειρηματική υπεροχή και ανάπτυξη της εταιρείας μας να εξακολουθήσει να διέπεται από αξίες όπως ο σεβασμός στον καταναλωτή, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, η στήριξη των Ελλήνων παραγωγών, η διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμού και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και η συνεχής ανάπτυξη των εργαζομένων μας. Όραμα και στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο ελληνικό κοινό και να εδραιωθούμε στην συνείδησή του σαν ένα αγαπημένο brand γαλακτοκομικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, μας ενδιαφέρει να επεκταθούμε στην παγκόσμια αγορά, προωθώντας αυθεντικά, ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

WHO IS WHO


Ο Ευάγγελος Μανδρέκας σπούδασε Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος στην Αγγλία. Από το 1984 έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία μετονομάστηκε σε Ε. Μανδρέκας & ΣΙΆ Ε.Ε. Το 1991ανέπτυξε μια νέα σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Κόρινθο. Το 2009 η εταιρεία μετασχηματίστηκε σε ΑΕ με την επωνυμία ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΑΕ και Δ.Τ. «ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ ΑΕ». Σήμερα η εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής γιαουρτιού και ιδιωτικής ετικέτας στην Ελλάδα αλλά και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, απασχολώντας περίπου 50 άτομα. Από το 2016λειτουργεί και μονάδα παραγωγής και συσκευασίας φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος. Επιπλέον είναι μέλος του ΣΕΒ (τμήμα γαλακ/νιών).
Έχοντας πολυετή εμπειρία στην παραγωγή γιαουρτιού έχει παράσχει τεχνογνωσία σε επίπεδο σχεδιασμού και παραγωγής σε μεγάλες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Επίσης, συμμετέχει ως κυριότερος μέτοχος στην εταιρεία Διαχειριστική Αποβλήτων Κορίνθου Ανώνυμη εταιρεία με δ.τ. «ΔΑΚ ΑΕ», η οποία ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στους εξής τομείς: εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων για την βιομηχανία τροφίμων ποτών και καπνού και υπηρεσίες αποκομιδής και επεξεργασίας λυμάτων.
Website: www.greekyogurt.gr
Facebook: greekyogurt
πηγη .eirinika.gr/

Από xiromeropress