Οι αγρότες παρατάσσουν τα τρακτέρ τους σε Κεφαλόβρυσο και Βόνιτσα

Μπλόκα από αύριο στην Αιτωλοακαρνανία
Προσανατολίζονται σε δίωρους αποκλεισμούς των Εθνικών Οδών
Αύριο οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους μετρώντας τις δυνάμεις τους. Έχουν σκοπό, όπως δήλωσαν στη «Σ», να παλέψουν για την επιβίωσή τους και θα το κάνουν μεθοδικά, κλιμακώνοντας σταδιακά τον αγώνα τους! Αύριο στο μπλόκο του Κεφαλοβρύσου, σκοπός των αγροτών είναι να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε σιγά – σιγά να αρχίσουν να μαζεύονται τα τρακτέρ από τις πλατείες των χωριών που μέχρι τώρα είναι παρατεταγμένα, εξετάζοντας παράλληλα και τον δίωρο αποκλεισμό του δρόμου!
Στο μπλόκο του Κεφαλοβρύσου η «επίσημη πρώτη» είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη Βόνιτσα στις 11 στον κόμβο της «Βρυσούλας».
Εκ μέρους του μπλόκου του Κεφαλοβρύσου ο Κώστας Πουρνάρας επισήμανε πως: «αρχικά θα γίνει συνέλευση στην οποία θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα κινηθούμε από την Κυριακή κι έπειτα. Την Κυριακή στοχεύουμε στην φυσική παρουσία των αγροτών στο μπλόκο, αφού στην πρώτη σύσκεψη που θα γίνει στο σημείο θα αποφασιστεί για το αν θα κλείσει ο δρόμος και ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσουμε τα αγροτικά μας μηχανήματα καθ όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεών μας. Δεν αποκλείουμε αύριο να προχωρήσουμε σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου. «Προθερμαίνουμε» τους συναδέλφους για να συντονιστούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε».
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, ο οποίος θα βρίσκεται στο μπλόκο της Βόνιτσας, τόνισε ότι: «την Κυριακή θα παρατάξουμε τα τρακτέρ μας στην περιοχή της «Βρυσούλας» και σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε σύσκεψη για τον τρόπο δράσης μας και τα σημεία που θα κινηθούμε. Το μήνυμα είναι ότι όλοι θα είμαστε στον δρόμο και στον αγώνα που ξεκινάει αύριο και θα έχει διάφορες μορφές. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι μαζικές και ενωτικές. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι πλέον παλεύουμε για την επιβίωσή μας και δεν έχουμε άλλη επιλογή».
Στο πλαίσιο της έναρξης των κινητοποιήσεων και στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες και των δύο μπλόκων εξέδωσαν από χθες ανακοινώσεις, οι οποίες αναφέρουν τα εξής:
Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συντονιστικών επιτροπών από όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά από διαλογική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Η δημιουργία 2 μπλόκων στο Νομό, στο Κόμβο Κεφαλόβρυσου και στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.
Ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των Αγροτοκτηνοτρόφων του Νομού.
Παναιτωλοακαρνανική συνέλευση Αγροτοκτηνοτρόφων στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου την Κυριακή 29/1 και ώρα 12:00.
Καλούνται οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας να συμμετέχουν μαζικά στην συνάντηση της Κυριακής.
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής για την παραπέρα δράση και οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα την Κυριακή 29 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στη θέση «κόμβος Βρυσούλας» στη Βόνιτσα (1ο χιλιόμετρο Βόνιτσας – Λευκάδας).
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας συντάσσεται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στέλνει αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, σε πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στα μέτρα και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.
Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα του. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.

Αρχικη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *