Υπέροχα μονοπάτια, άλλοτε χωμάτινα, άλλοτε λιθόστρωτα με πέτρινα σκαλοπάτια, πεζοπορικές διαδρομές με συντροφιά το ζωντανό κελάρυσμα του νερού ενός ποταμού, αγκαλιασμένου με έλατα και πλατάνια, ένας πραγματικά παραμυθένιος τόπος !
Όλα αυτά και πολλά ακόμα που δεν είναι τόσο εύκολα να αποτυπωθούν μέσα από μία οθόνη θα συναντήσετε όσοι επιλέξετε να επισκεφθείτε το Ποταμό Ανθοχωρίτη.
Οι περισσότεροι γνωρίζουν την λίμνη Πλαστήρα και δικαιολογημένα γιατί είναι μία μαγευτική περιοχή αλλά όμως σε μία απόσταση μόλις 40 χλμ από την Καρδίτσα και σε υψόμετρο 700μ και σε κοντινή απόσταση από την λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται ένα γραφικό χωριό το Ανθοχώρι. Η παλιά ονομασία του χωριού «Φλωρέσι» σύμφωνα με την παράδοση, προέρχεται από τη λατινική λέξη flores (= άνθος).

Το όμορφο χωριό το διαρρέει ο ομώνυμος ποταμός όπου αν ακολουθήσετε το μονοπάτι θα συναντήσετε την είσοδο του φαραγγιού με τον πρόσφατα ανακαινισμένο νερόμυλο.


Περίπατοι και ατέλειωτες πεζοπορικές διαδρομές, μέσα από υπέροχα μονοπάτια που διασχίζουν όμορφα δάση ελάτης, αποζημιώνουν κάθε επισκέπτη που θα τα πραγματοποιήσει. Από τις κορυφές «Μπόλτσιανη», «Ζευγαρολίβαδο», «Προφήτης Ηλίας» και «Δερματάς» μπορεί κανείς να θαυμάσει την εκπληκτική θέα προς το θεσσαλικό κάμπο και την Λίμνη Πλαστήρα. Ο ποταμός «Ανθοχωρίτης» με τα άφθονα νερά και τους πανέμορφους καταρράκτες συμπληρώνει το τοπία που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα επισκέπτη.

Η συνέχεια της διαδρομής ανταμείβει τον επισκέπτη με μία διαδρομή από οργιώδη βλάστηση και άφθονα νερά που καταλήγουν στους απαράμιλλης ομορφιάς καταρράκτες Ανθοχωρίου.
πηγη infomust.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *