Αντιμέτωπη με μια μεγάλη ηλιακή καταιγίδα θα έρθει η Γη την Τρίτη (19/07), με τους επιστήμονες να παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, παρατηρήθηκε μεγαλύτερη κινητικότητα στον Ήλιοα καθώς η Γη «χτυπήθηκε» από ξεχωριστές γεωμαγνητικές καταιγίδες, σύμφωνα με τις κυβερνητικές μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Την περασμένη Παρασκευή, αναφέρθηκε ότι μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη είχε ξεσπάσει από τον Ήλιο, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραδιοφωνικές διακοπές σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το περασμένο Σάββατο, η Δρ. Tamitha Skov, προέβλεψε ένα «άμεσο χτύπημα» από μια ηλιακή καταιγίδα που θα λάβει χώρα την Τρίτη. Η ίδια μοιράστηκε την είδηση στα social media μαζί με ένα βίντεο της NASA.

«Άμεσο χτύπημα» έγραψε στο Twitter. «Ένα νήμα που μοιάζει με φίδι και εκτοξεύτηκε από μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, έχει κατεύθυνση προς της Γη».

«Το μοντέλο της NASA προβλέπει πρόσκρουση στις 19 Ιουλίου. Θα μπορούσε να υπάρξει διαταραχή στο GPS και το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο», πρόσθεσε η ίδια.newsbomb.gr/

Από xiromeropress