Στις 5 Οκτωβρίου 1959 έφυγε από τη ζωή ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιώς, Θοδωρής Ιωάννου, σε ηλικία μόλις 20 ετών.
Χιλιάδες άνθρωποι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στον Πειραιά. Ο θάνατός του προήλθε από ένα δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Ιωάννου είχε μεγαλώσει στον Πειραιά και είχε ορφανέψει από μικρή ηλικία. Εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος και έπαιζε ποδόσφαιρο στη θέση του αμυντικού στον Εθνικό Πειραιώς. Ωστόσο, πάντα ήθελε να παίξει στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Στον φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό και τον Παναθηναϊκό που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, ο Ιταλός προπονητής Τριβιζάν τον έβαλε τα παίξει στην επίθεση, επειδή ο επιθετικός Γεωργούλης δεν θα έπαιζε. “Θα βάλω γκολάκια σήμερα. Κάνε μου καλές πάσες για να γλεντήσουμε τον Βουτσαρά”, ήταν τα λόγια του Ιωάννου προς τον φίλο του Μίμη Τσερεγκώφ πριν από την έναρξη του αγώνα.
Ο Μιχάλης Βουτσαράς ήταν το τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Στο 14′ του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο νεαρός Ιωάννου ο οποίος έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης, διεκδίκησε με δύναμη μια μπαλιά από τον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο., συγκρούστηκε με δύναμη μαζί του και έπεσε στο έδαφος.
Ο αγώνας συνεχίστηκε, όμως ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι όταν είδε ότι ο Ιωάννου ήταν αναίσθητος. Είχε χτυπήσει το σαγόνι του πάνω στον ώμο του Βουτσαρά, με αποτέλεσμα να του κοπεί η ανάσα και να παραμορφωθεί το πρόσωπό του. Όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής, υπέστη κάταγμα στο σαγόνι του και εγκεφαλική διάσειση. Στο γήπεδο επικράτησε πανικός. Δεν υπήρχε γιατρός και οι υπεύθυνοι καλούσαν από τα μεγάφωνα εάν υπάρχει κάποιος γιατρός ανάμεσα στους φιλάθλους να βοηθήσει τον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Οι παίκτες ξήλωσαν μια πινακίδα για να τον μεταφέρουν και ο νεαρός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Είχε υποστεί βαρύ τραυματισμό και δεν κατάφερε να συνέλθει. Το επόμενο πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.
Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε το πανελλήνιο και βύθισε στη θλίψη τον Πειραιά.
Πληροφορίες: tzitziki-blogspot.simplesite.com
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *