v1
Ο ιδανικός προορισμός για περιπέτεια και δράση, εν όψει φθινοπώρου, βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από την Πάτρα, ανατολικά του ποταμού Εύηνου. Το γεμάτο από ασβεστολιθικά πετρώματα τοπίο αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για όσους λατρεύουν την εξερεύνηση και θέλουν να βάλουν στη ζωή τους αδρεναλίνη.
v2 v3
Η Βαρασόβα βρίσκεται σχεδόν 3 ώρες μακριά από την Αθήνα και ενδείκνυται για ορειβασία. Οι πρώτες απόπειρες ορειβασίας στην περιοχή έγιναν το 1958. Το βουνό ανεβαίνει κάθετα από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι τα 900 μέτρα και για αυτό αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς της αναρρίχησης. Σε αντίθεση, με τα Μετέωρα, που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, στη Βαρασόβα, ιδιαίτερα τις καθημερινές, μπορεί να έχεις την τύχη να απολαύσεις ολομόναχος το βουνό!
ΟΡΕΙΒΑΣΊΑ : Η Βαρασόβα που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Χάλκεια, έχεις 3 κορυφές που έχουν σχεδόν όμοια ανύψωση. Οι βράχοι είναι υγροί και πολύ κοφτεροί, στα χρώματα του γκρι και κίτρινου ασβεστόλιθου. Οι λάτρεις της αδρεναλίνης εκτιμούν ιδιαίτερα το έδαφος της Βαρασόβας, καθώς είναι πλούσιο σε απότομες πλάκες, γωνίες και κάθετες ρωγμές.
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ : Οι 200 περίπου διαδρομές της Βαρασόβας περιλαμβάνουν διαφορετικό δείκτη δυσκολίας, με τις πιο απλές αθλητικές διαδρομές αλλά και με αυτές που χαρακτηρίζονται σαν πιο περιπετειώδεις. Μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στις εν λόγω διαδρομές αποτελεί «ο κήπος των ηρώων», μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν τις μεγάλες δυσκολίες.Μαρίτα Κωτσαντή,travelstyle.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *